Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

‘Körler sağırlar birbirini ağırlar’

Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni sonrası bir kere daha anladım ki; biz her şeyin taklidini iyi yapıyoruz ama bir tek ödül törenlerinde en kötü taklidin bile yanına yaklaşamıyoruz.
İşte geceden notlar:
Kırmızı halı yayınında mikrofon tutulan hiçbir ünlünün kıyafetini boydan göremedik; saniyelik kısa bir çekimle gösterildi o kadar. Oscar törenlerine katılan starların görüntüsü geliş anından itibaren alınmaya başlanır.
Gecenin sunucularının Okan Bayülgen ve Pelin Akil olması hoşuma gitmişti. Bayülgen'in hakimiyeti ve kendine güvenli havası etkileyici başlamıştı ama bir süre sonra 'dur', 'devam' sözleriyle tören törenlikten çıkıp Bayülgen'in TV programlarına döndü. Akil ise ilk tecrübesinde gergin ve tutuktu.

OKUL MÜSAMERESİ GİBİ

Tören öncesi yeterince prova yapılmamış.
Ödülü verecek kişi bir anda sahnede beliriveriyor. Diğer kişi anons ediliyor, onun gelmesi bekleniyor. Sonra ödül verecek kişiden bir ödül daha verilmesi isteniyor. Tam bir okul müsameresi.
En samimi an Meryem Uzerli'nin sahneye çıktığı andı.
Gecenin en tepki çeken potu Bayülgen'a aitti. Sibel Can'a "Size şişman diyorlar" demesi üzerine ekran başındaki herkes donakaldı. Sanki her kadın tek tip olmak zorundaymış gibi kişinin sanatı ve tecrübesi gözardı edilerek 'kadına şiddet'in en güzel örneklerinden birine imza atıldı.
Can, asaletinden ödün vermemesiyle takdirimi kazandı.
Tören, körler sağırlar birbirini ağırlar tadındaydı. Tam TRT'nin en başarılı dizisi 'Diriliş: Ertuğrul'a, En İyi Dizi ödülünün verilmesine bravo demişken, ödül alan ekibin konuşturulmaması törenin ruhuna yakışır bir sonuçtu. Bu, oy kullanan her seyirciye yapılan büyük saygısızlık. Bayülgen'in sonra durumu kurtarmak adına "Bu diziyi artık her hafta seyredeceğim" demesi, ayıbın dozunu daha da arttı.
Boş koltukları görmek geceye iyi hazırlanılmadığının ispatıydı. Yurt dışında böyle görüntülerin ekrana gelmemesine özen gösterilir.
Herkesin elinde cep telefonu vardı, ödül alan kişiyi alkışlayan bile yoktu. Siz hiç Oscar'larda Brad Pitt'in elinde cep telefonu gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü öncesinden tembihlidir.
Kötü reyting sonucu yayından kaldırılan 'Tatlı İntikam' dizisinin oyuncularına En İyi Çift ödülünün verilmesi de çok komikti.
En iyi olsalardı dizi devam ederdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA