Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Yıldızların tercihi Türk modacılar

Bu hafta Türk modacıların, dünyaca ünlü hangi yıldızları giydirdiğini yazmak istedim.
Ve hazırlarken farkettim ki, bu konuda başarılı olan tasarımcılarımızın sayısı hâlâ bir elin parmağını geçmiyor.
Tasarımcılığının yanı sıra sanatçı kimliğiyle bilinen gelmiş geçmiş en başarılı Türk tasarımcımız Hüseyin Çağlayan'ı ve bizim Türk olduğu konusunda ısrarcı olduğumuz ama Türklüğüne biyografisinde bile değinmeyen Erdem Moralıoğlu'nu bu listenin dışında tutuyorum.
Ele aldıklarım, daha çok günümüz isimleri ve günümüz yıldızları.

HAKAN YILDIRIM: Her şey 2010'da Hakan Yıldırım'ın Hakaan markasıyla Madonna'dan Jennifer Lopez'e kadar A-list denilen birçok ünlüyü giydirmesiyle başladı.
Tabii soyadı gibi yıldırım hızındaki bu çıkışın en büyük sebebi, Mert Alaş faktörüydü. Koleksiyon başarılıydı ama sihirli değnek Alaş'tı. Dünyaca ünlü fotoğrafçımız Alaş, VIP sosyal çevre ağını adeta Hakan Yıldırım'ın önüne sererek ortak olduğu markaya kısa sürede büyük bir sükse kazandırdı. Yıldırım'ın koleksiyonlarında son söz her zaman Mert Alaş'a aitti. Hatta Hakan Yıldırım'ın Paris Moda Haftası'nda koleksiyonunun kargoda kaybolmasının perde arkasındaki gerçek sebep, Mert'in koleksiyonu beğenmemesidir. Ama tabii bu hiçbir zaman söze dökülmedi. Mert Alaş ile ortaklık bozuldu, Hakan Yıldırım'ın uluslararası arenada adı da, havası da kayboldu. Ama hâlâ en şık elbiselere imza atmaya devam ediyor. Artık giyenler dünya starları değil, Türk starlar. Ve hâlâ kırmızı halıda Türk tasarımcılar dendi mi akla gelen ilk isimdir.

ZEYNEP TOSUN: Tosun'un en büyük ismi, 2014 yılında Lady Gaga oldu.
Stratejisi, her tasarımcının uyguladığı yol.
Koleksiyon yurt dışı showroomlara gönderilir, ünlülerin stil danışmanlarının koleksiyonu görmesi sağlanır ve beğenilen parçalar danışmanlar aracılığıyla ünlülerle buluşur.
Tosun'dan, Lady Gaga'dan sonra aynı seviyede başka bir ünlü çıkmadı.

RAISA& VANESSA: Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Özgür Masur ile birlikte Türk yıldızlarının en sevdiği marka. Hâlâ yoğun Balmain esintilerine sahip olsalar da, sektörde süreklilik ve ses getirme adına güzel işler yaptılar. Türkiye'de giydirmedikleri ünlü kalmadı. Dünya arenasına çıkışları, geçen sene ünlü şarkıcı Rita Ora'yı giydirmeleriyle başladı.
Ora, Dubai'deki konserinde de doğum günü partisinde de Raisa&Vanessa giydi.
Ama devamı gelmedi.

ZEYNEP ARÇAY: Süpriz bir isim çünkü henüz üç senelik bir geçmişe sahip gencecik bir marka. En kaliteli deri ve işçilikle çıkardığı koleksiyonu, yerli piyasada hemen farkedildi ve beğenildi.
Ama Zeynep Özlem Alpay'ın hedefi yurt dışı piyasasıydı. Herhangi bir PR ajansıyla anlaşmadan küçük bir ekip kurarak doğru kontaktlarla irtibata geçti ve koleksiyonunu dünya starlarının stil danışmanlarıyla buluşturdu. Lookbook listelerine girmeyi başardı ve son bir-iki ay içinde Amerika'da büyük bir başarı kazandı. Kendall Jenner, Arçay imzalı bordo ceketini günlük hayatında her an kullanmaya başladı. Ceket yetmedi, deri pantolonu giydi. Jessica Biel ülkenin en ünlü show programı 'Jimmy Fallon'a Zeynep Arçay imzalı elbiseyle çıktı. Öncesi zeytin yeşili deri elbiseyi de giymişti. Durun daha bitmedi. Adriana Lima yine aynı tasarımcının siyah deri trençiyle New York Moda Haftası'na katıldı. Tabii bu listeyle Alpay'ın markası dünyaca ünlü tüm büyük moda dergilerinde yer almaya başladı.Yani öyle sanıldığı gibi dünyaca ünlü yıldızları giydirmek için PR ajanslarına binlerce dolarlar ödenmeden de ya da moda dergilerinin genel yayın yönetmenlerine hediyeler göndermeden de olabiliyor. Tasarımlarınız iyiyse ve doğru kontaktlar kurmayı başarabilirseniz, tasarladıklarınızı dünyaca ünlü isimlerin üstünde görmek hayal değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA