Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

2017 yazının özeti

Eylül'e girdiğimize göre yaz bitti demektir. Peki yaz boyunca moda, sosyal hayat ve aşklarda neler yaşadık bir bakalım mı? Sosyal medya hesabımda sorduğum sorulara gelen binlerce cevap doğrultusunda işte 2017 yazının özeti...
EN BELİRGİN TRENDLER: Birinci sırayı hasır çantalar alıyor. Özellikle Cult Gaia marka çantalar, en gözde olanlarıydı. Görünen o ki, 2018 yazında da aynı fırtına değişik modellerle devam edecek. Omzu açık bluz ve elbiselerin modası bu yaz da tam gaz devam etti. Hermes'in terliklerinden giymeyen ayıplandı. Halat sandaletler sırf trend diye en olmadık kombinlerle bile kullanıldı. Bu yaz mayoların devriydi. Yüksek belli olanları kıvrımlı kadınların kurtarıcısıydı. Kırmızı renkli Baywatch tarzı sloganlı modeller de, sezonun en trend mayolarıydı. Bu sezon mini elbiselerin yerini maksi elbiseler aldı. Romantik kesimli maksi elbiseler, plajlarda bile görüldü. Flamingolu her şey! Flamingoyu pelikanla karıştıranlar olduğu gibi bir türlü doğru yazamayanları da gördük. Flamingo desenli kıyafetler, mayolar, pastalar, aksesuvarlar ve deniz yatakları, resmen yaz boyu hepimizi bıktırdı.
POPÜLER: Şeyma Subaşı. Verdiği röportaj sonrası yaz aylarının en konuşulan/yazılan/tartışılan ismi oldu. Paylaşımları eleştirildi ama hiçbir eleştiriyi umursamaması da sevildi.
ŞIK: Bu yazın en şık ünlüleri; Gülşen, Yasemin Özilhan ve Arzu Sabancı oldu. Gülşen'in doğum sonrası formuna hemen kavuşması ve plaj konserlerinde giydiği transparan elbiseleri çok beğenildi. Yasemin Özilhan'ın doğal tarzıyla bütünleştirdiği seçimleri büyük ilgi gördü. Arzu Sabancı'nın, özellikle tekne şıklığı herkesin ilgisini çekti.
RÜKÜŞ: Burada hesaba Mayıs ayını da katmak gerekiyor çünkü gelen cevapların çoğunluğu, Cannes Film Festivali'nde boy gösteren Meryem Uzerli ve Bensu Soral oldu. Demet Akalın, Hadise ve Fahriye Evcen'in istikrarlı performanslarına bu sene Aleyna Tilki de eklendi.
GELİN: Fahriye Evcen. Kocasının kendisi gibi ünlü Burak Özçivit olmasının da büyük etkisi var tabii. Gelinliğinin, bir başka ünlü oyuncu Neslihan Atagül'ün gelinliğini andırması, düğünün ortasına bomba gibi düştü. Her detayıyla yaz aylarının en konuşulan düğünü oldu.
ŞOKLAR: İlki Metin Hara. Hayır, Adriana Lima gibi dünyaca ünü bir kadınla birlikte olduğu için değil. 'Kesin reklam ilişkisidir' iddiaları da değil. Şoku, yaşam gurusu diye bildiğimiz Hara'nın mesleğiyle örtüşmeyen bir karaktere sahip olduğunu anladığımızda yaşadık. Sayesinde bu yazın dillerde pelesenk olan kelimeleri 'yenge, soda ve Google' idi. Kısa zamanda çok kilo almasıyla Rihanna da bizleri şoke eden diğer isim oldu. Adeta memleket meselesi haline geldi. Sonra şoku atlattık, demek ki illa da zayıf olmak şart değil dedik, sevindik, mutlu olduk.
AŞK: Sıla-Ahmet Kural. Mesleğinin zirvesinde iki ünlünün aşkını, çifti sevmeyenler bile kabullendi.
KISKANILAN VÜCUT: Çağla Şıkel, Eda Taşpınar ve Şeyma Subaşı.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI: Yaz aylarının en popüler sosyal medya sayfaları Şeyma Subaşı, Eda Taşpınar, Arzu Sabancı ve Aslışah Alkoçlar'a aitti.
TATİL ROTASI: Ne Bodrum, ne de Çeşme! Bu yaz gitmeyenin paralandığı tatil mekanı Mikonos oldu. Gitmeyip yakınlarda olanlar bile Instagram'ına Mykonos'u lokasyon yaptı. Kıyafetler, Mikonos'taki mekanlara göre seçildi, en güzel açıdan, yoğun filtreli bol bol paylaşımlar yapıldı.
EN POPÜLER MEKANLAR: Yalıkavak Palmarina, Bodrum'un kalbiydi. Marina içinde yer alan Fenix, Agency, Zuma, 29 Food Bar ve Nusret de Bodrum eğlence dünyasının nabzını tuttu. Henüz bu yaz açılmasına rağmen Yalıkavak Hazine de kısa sürede Bodrum'un en popüler mekanlarından biri olmayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA