Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Kırmızı halı kodu: Pırıltı dekolte kadife

Geçiğimiz hafta yapılan bir ödül töreninin kırmızı halı kodları pırıltı, dekolte ve kadifeydi. En beğendiğim beş kıyafetle işte şıklar listem


EN GÖSTERİŞLİSİ
Neslihan Atagül Doğulu
Listemin tartışmasız ilk sırasında Neslihan Atagül Doğulu yer alıyor çünkü elbisesi tam anlamıyla bir sanat eseri. Gizia Gate'in Swarovski işbirliğiyle Crystallized Christmas Looks Project X GATE projesine ait bir Hakan Yıldırım tasarımı. Elbisenin teknik bilgileri görünümü kadar gösterişli. Toplam 142 bin 729 taş kullanılmış, tamamlanması üç ay sürmüş. Her birim Avusturya'da dizilmiş. Ağırlığı 10 kg. Fiyatı 40 bin Euro.
Elbisenin hikayesini Hakan Yıldırım şöyle anlatıyor: "Doğaya karşı gösterdiğimiz anlayışsızlıktan vazgeçme fikrinden yola çıkarak elbiseyi tasarladım. O yüzden de kendi doğamı kurmak, doğayla ilgili desenler yapmak istedim. Daha önceki koleksiyonumda kullandığım turna kuşuyla başlayıp ona bir bahçe yaptım. Onu; lilyumlar, dallar ve güneşle kaplı bir doğanın içerisine yerleştirdim."
Peki şu ana kadar kırmızı halıda pek de başarılı olamayan Atagül böylesi özel bir elbiseyle nasıl buluştu? Tören için zaten Hakan Yıldırım'dan kendisine bir kıyafet hazırlamasını istemiş. 'Neler yapılabilir?' diye konuşurken konu Gizia Gate'in projesinde tasarladığı elbiseye gelmiş. Neslihan elbiseye görür görmez aşık olmuş. Yetişip yetişmeyeceği belli olmasa bile ısrarından vazgeçmemiş. Ve her şey zamanında yetişmiş. Benden söylemesi; Neslihan bu seçimiyle kırmızı halı çıtasını oldukça tepeye çıkarmış oldu. Neslihan'a da, Hakan'a da koca bir bravo.
Bu özel elbise, 31 Aralık'a kadar Gizia Gate'de sergilenecek.



EN ZARİFİ
Başak Dizer Tatlıtuğ
Kırmızı halıyı en doğru şekilde kodlamakta katiyen hata yapmıyor. Yine beğendim, yine hayran kaldım. Museum of Fine Clothing marka elbisenin daha farklı bir renkte olmasını tercih etsem de Başak'ın zarafeti ortada. Laf eden çarpılır.



EN GÜZELİ
Aslı Enver
Aslı Enver, her zaman olduğu gibi yine derin V yaka ve olmazsa olmazı kemer ya da kuşaklı bir elbise seçmiş. Tuvanam imzalı elbisenin kadife ve bordo renkli olması seçimine hareket ve canlılık katmış. Saçının doğallığı ve saç aksesuvarı çok zarif. Ayakkabılarının yeşil renkte olması hoşuma gitti. Her daim aynı kesimi tercih etmesi eleştirilmesine sebep olsa da stil sahibi olmak yolunda gayet anlaşılır bir durum. Derin V kesime kuşak kullanan başka birini gördüğümüzde 'Aslı Enver'i kopyalıyor' dememiz yakın.



EN PİŞTİSİ

Şeyma Subaşı Ilıcalı
Tören başlamadan 'Ne giyecek?' diye kaç mesaj aldığımı ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Gecenin Neslihan Atagül Doğulu ile birlikte bir diğer ışıldayanıydı. Alexander Terekhov imzalı elbiseyi ilk, biz kadınları kıskançlıktan çatır çatır çatlatan Lena Perminova'nın üstünde görmüştüm. Lena, yırtmacı coşturdukça coşturmuş, nefis taşımış. Şeyma ise 'Lena'nın stilini kopyalıyor' söylentilerine aldırmadan bildiğinden şaşmıyor, neyi isterse onu giyiyor. İnsanın içinden 'Böyle kopyalamaya can kurban' demek geliyor. Saçı, makyajı ve takıları kusursuz. Gözalıcı pırıltıda abiye elbise altına bir türlü uygun ayakkabıyı seçemeyenlere de en güzel örneği verdi.



EN ŞAŞIRTANI

Hazal Filiz Küçükköse
Şu ana kadar kırmızı halıda en küçük bir parlaması olmamasına rağmen tek bir hamleyle gecenin en şıklarından olmayı başardı. Tuvanam marka kadife elbisenin zarif havasını kusursuz taşımış. Saçı, makyajı ve takıları, elbisesi ve fiziğiyle uyum içinde. Bu başarısının tek seferlik mi olacağını ancak zaman gösterecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA