Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

At yarışlarındakı şapka şıklığı

Sosyal medyanın gündeminde yer alan konulardan biri de geçtiğimiz günlerde İngiltere'de düzenlenen Royal Ascot At Yarışları'ydı.
Konu at yarışları olsa da, bu etkinlikte her zaman en çok ilgiyi hep birbirinden ilginç ve iddialı şapka modelleri çeker. Çünkü sadece atlar değil, şapkalar da yarışır.
1711 yılından beri her sene düzenlenen ve bir hafta süren Royal Ascot At Yarışları, İngiliz sosyetesinin ve ünlülerin akınına uğruyor. Ama tabii ki hangi ünlü gelirse gelsin yine de en çok ilgiyi Kraliyet Ailesi çekiyor. Bu yıl yeni doğum yapmasından ötürü etkinliğe Meghan Markle'ın katılamaması Cambridge Düşesi Kate'e avantaj sağlamış gibi görünüyor.
Kate, Elie Saab elbisesi ve buna uyumlu şapkası ile şıklık yarışında bayrağı önde taşımış. Elbisenin modeli bana biraz orta yaşa göre gelse de 'Kate'e olmamış, yakışmamış' demek imkansız.

Kraliyet kadınlarının mavi tonlarını seçmesi ise ayrıca gözlerden kaçmayan bir detaydı.
Kraliçe Elizabeth, Prenses Eugene ve Prenses Beatrice de benzer renklerdeki kıyafetleri ile sık sık bir araya gelip neşeli pozlar verdi. Zara Tindall ise tercihini içinde yine mavi tonlarının olduğu çiçekli bir Zimmermann elbise ve buna uyumlu şapkadan yana kullanmış.
Etkinlikte şapkaların zorunlu olması, yıllar boyunca tasarımcıların ve markaların yaratıcılığını epey bir zorlamış. Mesela Prenses Diana'nın 1990 yılında taktığı yüksek ve dışa dönük kenarlı şapkası oldukça dikkat çekiciydi.
Isabell Kristensen'in 2018'de taktığı dev gül şeklindeki ekstra büyük şapkası aklımda kalan tasarımlardan biri.
Dev gül takan bir diğer isim ise 2016'da Royal Ascot'a katılan Tracy Rose'du.
Anouska Lancaster da 2016'da başına küçük bir çiçek bahçesi kondurmuştu.
Son yıllarda bizde de benzer görüntüleri görmeye başladık. Veliefendi'de düzenlenen geleneksel Gazi Koşusu'nda da bir Ascot havası esmiyor değil.
Hatta ben de seyirci olarak gittiğimde şapkaya benzer ama aslında saç aksesuvarı olan fasinatörümü takmıştım.
Tabii ortada Kraliyet ve Ascot'daki gibi geleneksel bir zorunluluk olmayınca, bizdeki rüzgar biraz özentilik gibi duruyor. Yine de şapka ve fasinatörler şova kaçmadığı sürece her zaman şıklığa ve kadın zarafetine hizmet eden en önemli aksesuvarlardan biri. Varsın eleştirilsin ama hep olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA