Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Pembe ceket modası yayılıyor

Trendlerin akıllara bile gelmediği, pijama ve terliklerin altın çağını yaşadığı dönemden yavaş yavaş çıkıp yeni normale giriyoruz. Tabii yaz trendleri de kendini ufaktan göstermeye başladı. Şu ara renkli bir ceket almak isteyen ama 'Hangi renk olmalı?' diye karar veremeyenler varsa bu konu tam da size göre. Sezon, en açık tonundan fuşyanın en koyusuna kadar pembe rengin sezonu. Bu renkler özellikle ceketlerde çok popüler. En popüler pembe ceket ise Jacquemus markasına ait. Sosyal medyada kısa sürede o kadar fazla influencer'ın üstünde gördüm ki ister istemez bazı isimlere gönderildiğini düşünmeye başladım. Şayet pembe renkle aranız yoksa alternatif trend ise azur ve kobalt renkli ceketler.

Lüks moda dünyasında radikal değişimler

YSL ile başlayan moda haftalarına katılmama kararı Gucci'den de geldi. Marka, kendi takvimini oluşturarak yılda iki koleksiyon hazırlayacağını açıkladı. Bu gelişmelerden anlaşılan, büyük markaların yarattığı hızlı tüketim canavarına en büyük darbe yine büyük markalardan gelecek. Bu yeni düzen kararları artmaya devam ederse sezonların ömrü uzayacak. Yılda dört koleksiyon çıkartmak zorunda kalan tasarımcıların yaşadıkları stres azalacak, bu da yaratıcılığı daha da artıracak. Bu kararı alan başka markalar da olursa, bulunduğumuz trendlerin en fazla üç ay sürdüğü hızlı moda çağında, bir nebze de olsa bu hızın önü kesilmiş olacak. Tüm bu olumlu gelişmelerin yanı sıra lüksün kelime anlamı yeniden yazılacak. Ulaşılabilir lüks adım adım ulaşılması zor lükse doğru kayacak. Raissa &Vanessa da bu akıma uyan ilk Türk markalardan biri oldu. Marka yıl içinde çıkartacağı koleksiyon sayısını ikiye indirdi.

Plajlarda artık böyleyiz

Covid-19 salgınıyla beraber denize ve havuza girmenin kuralları yeniden yazılıyor. Vücut hatlarıyla barışık olmasıyla da tanınan ünlü şarkıcı Lizzo, yaz mevsimini tam da pandemiye yakışır şekilde açmış. Thick By Robyn markasına ait pankini, yani bikini deseninden maske ve eldiven setle beraber hem yazın keyfini çıkarıyor, hem de güvenlik önlemlerini bir nebze de olsa almış oluyor. Eminim yaz sezonuna girdiğimiz bu günlerde birçok yıldız ismin değişik önlemler aldığını göreceğiz. Acaba bizde de pankini giymiş birini görecek miyiz, şimdiden merak içindeyim.

Hailey'nin sokak stilini sevdim

Büyük davetlerin, kırmızı halıların olmadığı, maskelerin bir anda hayatımıza girdiği bu günlerde dikkat çekici ve beğenilen bir sokak stili bulmak epey zor. Ta ki sahneye Hailey Baldwin Bieber çıkana kadar. Gündem ne olursa olsun adaptasyonu çok başarılı. Jean şortu, Chanel kazağı, Isabel Marant beyaz spor ayakkabıları, halka küpeleri ve maskesiyle dönemin tarzına çok uygun. Bundan birkaç gün sonra da markalarla dolu yüksek bütçeli kıyafetinin yerine oldukça sade seçimler yapılmış. Jean pantolonu, beyaz gömleği, ince bantlı ayakkabıları ve vazgeçmediği halka küpeleriyle lüks marka kokmadan da şık olunabileceğini kanıtlamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA