Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Doğal görünen ten, yoğun kirpikler, gül rengi ruj

Düğünler, davetler, etkinlikler, şüphesiz yaz aylarında daha çok keyiflidir. Özenle hazırlanmak ya da doğal olmak fark etmeksizin kombinlerimiz hep önemlidir. Hal böyleyken hep üzerinde durduğumuz, günlerce konuşup yorumladığımız giysilerimizi tamamlayan saçımızın, makyajımızın nasıl olması gerektiği konusuyla ilgili merakları da gidermek istedim... Ve işin uzmanlarından değerli bilgilerine danıştım. Profesyonel makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç, bize bu yazın trendlerini tam da kafamda olanlara nokta atışı yaparak anlattı...

MAT VE RENKLİ FARLAR
■ Bu sene yine uzun zamandır olduğu gibi en doğal ten makyajları ön planda. Kat kat olmayan ürünler, özellikle cildinize bakım yapan renkli BB kremler, yaşlanma karşıtı bakım ürünleri ve ten rengi serumlar ön planda. Kaşlarımız yine doğal ve ipeksi, kirpikler ise oldukça yoğun görünümdeler. Özenle taranmış, yukarıya sabitlenmiş ve içi çok fazla doldurulmamış kaşlar moda.
■ Ben profesyonel meslek hayatımda pudra kullanmayı bırakalı epey oldu, bu sene 2020 makyaj trendinde asla pudra yok. Renkli ve mat farlar oldukça konuşulacak.
■ Eyeliner'lar kirpik dibinee değil de bu kez gözün kat yerinee çekiliyor. Dudaklarda ise doğallık yine ön planda; sanki kırmızı ruj sürüp silmişsiniz gibi görünümler revaçta. Bütün bunlara ek olarak gül rengi ve tonlarındaki rujlar yine çok konuşulacak. En açık ton kırmızıdan en koyu bordoya kadar dudaklarımız sanki gül yaprakları gibi görünecek bu yaz. Geçen senelerde olduğunun aksine bu sene ıslak görünümlü rujlar ve glosslar da sık çıkacak karşımıza.

Orta ve uzun saç boylarında katlar trendy

Harika saçların mimarı kuaför Ahmet Çoban'dan ise yaz saçlarının sırlarını aldık:
■ 2020 yılının ikinci yarısı ve 2021 yılında bizleri daha az kimyasallar kullanarak yaptığımız doğal saç renkleri bekliyor. Her geçen gün daha fazla sağlıklı olmaya çalışıyoruz ve her şeyin en doğalını, organik olanını arıyoruz. Karantina döneminde boyalı saçların, daha doğal tonlara dönmek zorunda olması bu yolu iyice açtı. Örnek vermek gerekirse, bizim espresso adını verdiğimiz kahvenin siyaha yakın tonu Kim Kardashian ve Merve Boluğur gibi ünlülerin tercihi oldu. Sarı saç artık özellikle cilt rengi uyanlar dışında benim profesyonel hayatımda kesinlikle yapmadığım bir renktir. Ama hakkıyla kullanabilecek kişilerde bu yaz da sarı saçları görebiliyoruz. Bu saç rengi fiziki özelliklerin dışında alışkanlıkların, kuaförde vakit geçirmeyi sevenlerin de kullanması gereken bir renktir.
■ Kesim modellerinde ise bir erkek olarak da beğenim uzun ve dolgun saçlardır. Bunun yanı sıra orta ve uzun saçlarda doğal katlar trendy. Ayrıca dümdüz küt saçın bizim kesim tekniğimiz ile buluşmuş hali olan model; hem ülkemizde, hem de dünyada pek çok ünlünün tercihi oluyor. Rahat kullanımı sayesinde hem açık, hem de toplu olarak şekillendirilebilen bu saç boyu dalgalı ve düz saç cinslerinde bile inanılmaz kolaylıklar sunuyor.

En uzun bekleme listesine sahip 'Baba sandaletler'

Sandalet modasında ise Chanel yaptı yapacağını. 90'larda çocuklarda ve babalarda daha çok görmeye alıştığımız bu üzeri bantlı sandaletler Instagram'da en çok aranan ayakkabı olmayı başarmış. Zaten adı da 'Dad Sandal' yani baba sandaleti. Deri olanların fiyatı 1350 Euro, denim olanlar ise 1100 Euro'dan satılıyor. Ve epey uzun bir bekleme listesine sahip çünkü çıkan her model anında tükeniyor. Bu popüler sandaletleri kullananların başında gelen Pernille Teisbaek, Alex Riviere, Nur Bilen Yavuzer, Yasemin Öğün, Rachel Araz gibi isimler farklı stillerine uyarlamış.

Eski pazar çantaları ve çuvallara modern dokunuş
Kıyafetlerimizi tamamlayan ve yaz aylarında çok daha alternatifler sunan çantalar, sandaletler de meraklılarının ilgi odağı. Bakalım bu yaz neleri severek taşıyoruz...
Çuvalın en hoş hallerinden biri olan Jutsack markasının popülerliği daha da artıyor. Çevre dostu üretime önem veren Doğal Kalaç ve Zeynep Tarman ortaklığıyla kurulan markanın hikayesi, kahve çekirdeği çuvallarını toplayıp kendilerine plaj çantası yapmakla başlamış. Çok beğenilince de üretimi için kolları sıvamışlar. Öyle ki, bu çantalardan saatte yüz adet satma başarısıyla çift üretime geçmişler. Çantaları tercih eden ünlülerin başında Burcu Esmersoy, Aslı Şen, Özge Ulusoy geliyor.
Tamamen geri dönüşümlü malzemeden üretilen No:19 İstanbul markalı renk renk çantaları da oldukça beğendim. Annelerimizin eski pazar çantalarını hatırlatan bu çantalarla nostaljik bir hava da yakalayabilirsiniz. Tanem Sivar, renkli tarzına uygulayıp kullananlardan. Ayrıca marka, sokak hayvanlarına da destek veriyor. Bu anlamda da bir alkışı hak ediyor.
Seyahat tutkunu Aslı İlkbahar ve Burcu İsmailoğlu İpek ortaklığıyla kurulan Blinq markasının çantalarında ise dünyanın en güzel destinasyonlarını hissediyorsunuz. Grafik tasarımcısı Neşe Nogay'ın printlerini oluşturduğu çantalarda tropikal desenler, neşeli çizgiler bol bol kullanılmış. Dünyanın çeşitli mekanlarından ilham alıp Türkiye'de üretilen bu çantalar 1200-1800 TL. fiyat aralığında. Yasemin Özilhan'da gördüğümüz bu çantaları Beymen, Jaune Bebek, Hillside Fethiye, Maça Kızı Bodrum'da bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA