Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Yılın en ilgi çeken tarzları

Aralık ayının en önemli özelliklerinden biri de her alanda senenin 'en'lerinin belirlendiği ay olmasıdır. Bu yıl her açıdan olduğu gibi stil açısından da oldukça değişik durumlara şahit olduğumuz bir yıl oldu. 2020 yılı birçok ödül törenine, sahneye, sokak stiline ve hatta pandemi stiline ev sahipliği yaptı. Peki bu sene en çok kimlerin tarzı merak edildi ve aratıldı?



Yapılan araştırmalara göre bu senenin sırasıyla stili en çok aratılan isimleri arasında; Noah Cyrus, Maria Taylor, Lil Nas X'in Grammy Ödülleri'ndeki görünümleri, bize her seferinde kendine has seçimlerini sunan Billie Eilish'in yine Grammy'deki görünümü, Lizzo'nun basketbol stili, Travis Scott'un Batman görünümü, Melania Trump, stil seçiminde her daim cinsiyetsizliği vurgulayan Harry Styles ve son olarak hepimizin ağzı açık, hayranlıkla izlediği Shakira ve Jennifer Lopez'in Super Bowl Half Time şovu olmuş.

***

2020'NİN GÖZLÜĞÜ



Bazı markalar var ki çıkardığı her yeni koleksiyonda ilginç tasarımlarıyla modaseverleri şaşırtmaya devam ediyor. Son örneğini Gucci markasının yeni gözlük koleksiyonunda yaşadık. İşte karşınızda Gucci'nin ters gözlüğü! Gördüğüm an, beni çocuk aklımla annemin gözlüklerini ters kullandığım yıllara götürdü gözlük. Tabii tasarıma anlam yüklemek istersek pekala bu gözlüğün 2020 senesini simgelediğini de söyleyebiliriz. Gözlüğü sosyal medya hesaplarımda paylaştım ve takipçilerimden bu ilginç modele isim vermelerini istedim... Öyle zekice ve komik cevaplar geldi ki. İşte bazıları:
2020'nin ta kendisi
Paralel evren gözlüğü
Tersigmat
Köroğlu gözlüğü
Yere bakan yürek yakan
'Zengine modaya uymuş, fakire gözlüğü ters takmışsın' derler Müge Abla
Gözü dönmüş
Nerem düz ki gözlüğü
Terslük
2 çocuklu uykusuz anne gözlüğü

***

Moda dünyasını heyecanlandıran iş birliği



Yepyeni bir iş birliği haberi moda dünyasını heyecanlandırdı. Ayakkabı tasarımcısı Amina Muaddi, Rihanna ile yaptığı Fenty x Amina Muaddi koleksiyonuyla büyük bir başarıya imza atmıştı. Şimdi de Asap Rocky'nin sahibi olduğu AWGE markasıyla birlikte birbirinden iddialı ayakkabı modellerine imza atmışlar. Amina, 26 yaşında Oscar Tiye markasıyla sektöre girmiş, sonrasında ünlü tasarımcı Alexandre Vauthier markasıyla çalışmaya başlamıştı. Ama asıl büyük çıkışı kendi ismiyle kurduğu markasıyla oldu. Kendine özgü topuk formları ve iddialı modelleriyle kısa sürede ününe ün kattı. Şu an iş birlikleri için markalar tarafından paylaşılamayan bir isim oldu desem abartmış olmam. Bakalım Rihanna'nın Fenty markasıyla yakaladığı büyük başarıyı Asap Rocky ile yakalayabilecek mi? Bunu önümüzdeki birkaç ay içinde göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA