Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

2020’nin en çok aratılanları

Amerikan Vogue dergisi güzel bir araştırma yapmış ve 2020 yılına damgasını vurmuş, en çok aranmış, satın alınmış 17 moda nesnesini sıralamış.
Bunlar arasında; Telfar'ın çıkışıyla tükenişi saniyeler alan çantası, Michelle Obama'nın da taktığı dünyayı etkisi altına alan başkanlık seçimlerinin simgesi By Chari Vote kolye, pandeminin de gelmesiyle fenomen olan Hill House Home'un 'şekerleme' elbisesi var.
2020'de pandemiyle birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan eşofman trendi, çokça şahit olduğumuz ve Beyonce'de de gördüğümüz Marine Serre imzalı hilal ay deseni, yine Amerika başkanlık seçimlerini simgeleyen Resistance by Design Vote maskeler yer alıyor.
Sokak stillerini çokça süsleyen Birkenstock Arizona terlikleri, karantinanın hayatımıza girişi ve sporların başlamasıyla Bala Bangles bilek ağırlıklar da 2020'ye damga vuranlardan oldu.

Beyonce, Dua Lipa, Miley Cyrus gibi isimlerin müdavimi olduğu Mugler markasının bodysuitleri, bu yılın en çok aranan ayakkabısı olduğu söylenen Bottega Veneta Puddle botlar, Christopher Kane imzalı More Joy temalı iç çamaşırı aksesuarları da en çok arananlar listesinde.
Hırkaların trend olduğu bu yılda JW Anderson'ın yamalı hırkasından bahsetmemek olmaz. Nike Jordan x Dior iş birliğinden sneakerlar, Louis Vuitton'un 1000 dolar değerindeki siperliğinin yanı sıra uzun süredir trendler listesinde yer almayan Converse'ler, The North Face markasının şişme montu ve Katie Holmes ile ikon haline gelen Khaite imzalı kaşmir hırka ve üst takımı da yılın en çok satın alınanlardan.

KRALİÇENİN
TAHTI SALLANTIDA
O, moda dünyasının en güçlü ismi. 1988'den beri dünyanın en prestijli moda dergisi olan Amerikan Vogue'un genel yayın yönetmenliği görevinde. Anna Wintour'dan bahsediyorum. Hafta içinde bu pozisyonunun yanına Conde Nast Global Baş İçerik Sorumlusu görevini de ekledi. İlk bakışta terfi alarak gücüne daha da güç katmış gibi görünse de bence işler hiç de göründüğü gibi değil. Wintour, son günlerde dergi içinde gösterdiği ırkçı ve ayrımcı yaklaşımıyla eleştirilerin ve anti kampanyaların merkezindeydi. Her an işine son verildiği haberlerini beklerken böyle bir hamle bende daha çok 'ırkçılıktan kovuldu' dedirtmemek için yapılan kibar bir operasyon hissini uyandırdı. Yakında Vogue Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrıldığını sadece İçerik Sorumlusu olarak devam edeceğini duyarsak hiç şaşırmayacağım.

Hit şarkılara sosyal
medyada eğlenceli klip çekme akımı
Instagram Reels'ın ve Tiktok'un fenomen mecralar olmasıyla son zamanlarda bir trend ortaya çıktı; şarkı çıkarıp o şarkıya Reels/Tiktok çekip yayılmasını sağlamak! Bu mecralarda paylaşılan videoların çığ gibi yayıldığı su götürmez bir gerçek ve bu zekice fikirden yararlanan isimlerin ilki In The Morning şarkısıyla Jennifer Lopez oldu. Şarkı çıktıktan sonra bir Tiktok çekip takipçilerinden de aynısını çekmelerini istedi. İçlerinden beğendiklerini de Instagram hesabından paylaştı. Ardından Shakira da yeni çıkan Girl Like Me şarkısıyla bu akıma dahil oldu ve klibinde aynı bir Reels/Tiktok sahnesi gibi çekilmiş dansını hesaplarında paylaştı ve Jennifer Lopez gibi süreci ilerletti. Shakira'nın takipçileri akımı bir üst seviyeye taşıyıp kostümünü de kopyalamayı unutmadılar. Artık yeni trend, yeni çıkan şarkıları bu uygulamalardan yaymak diyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA