Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Büyük marka olmanın formülü yeniden yazılıyor

Bottega Veneta geçtiğimiz ay tüm sosyal medya hesaplarını aniden kapatmış, bunu da burada köşemde sizlerle paylaşmıştım. İçinde bulunduğumuz dijital çağda böylesine bir strateji moda dünyasında büyük bir şaşkınlık yaratmıştı. Düşünsenize; binlerce lira yatırıp en güzel kombin ile paylaşım yapıyorsunuz ve markayı göstermek için resmi olmayan bir hesabı etiketlemek zorunda kalıyorsunuz.



Bunlar bir yana dursun, sosyal medyadan bu ani ayrılışın merakla beklenen açıklaması Bottega Veneta'yı bünyesinde bulunduran Kering Group'un CEO'su Pinault'tan geldi. Şöyle demiş Pinault: "Marka sosyal medyadan tamamen çekilmedi. Sadece farklı şekilde kullanmaya başladı. Marka kendi adına konuşmaktansa sosyal medya hesaplarının markayı konuşmasını istiyor." Özetle markanın demek istediği şu; 'Artık ben beni konuşmak istemiyorum. İstediğim; tasarımlarımı kullanan senin, beni konuşman.' Sanırım büyük marka olmanın anlamı yeniden yazılıyor. Bir anda manasız ve gereksiz bulduğum bu hareketi şu an aşırı havalı görmeye başladım!



MALDİVLER
İSTİLASI
Geride bıraktığımız hafta sosyal medya Maldivler tatili paylaşımlarıyla epey hareketlendi. O kadar çeşitli paylaşımlar gördük ki, hep birlikte Maldivler'e doyduk diyebiliriz. Maldivler'e giden ünlülerimiz arasında Serenay Sarıkaya, Gülnur Güneş, Biricik Suden ve sosyal medya fenomenlerinden Ezgi Fındık vardı. Serenay Sarıkaya gibi her daim giyim tarzıyla beğenileri toplayan star bir ismin paylaşımlarıyla heyecan vermemesi sevenlerini bile üzdü. Kendisi Maldivler'de spor ayakkabı ve kot pantolonla kombin yapan tek ünlü olabilir. En beğendiğim paylaşımlar Ezgi Fındık'tan geldi. Ezgi'nin yanı sıra Gülnur Güneş de iddialı kıyafetleriyle süslediği eğlenceli paylaşımlarıyla başarılıydı. Biricik Suden de fitliğiyle ve mayolu paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekti.



KOVBOY ÇİZMESİYLE DÜĞÜNE GİDİLİR Mİ?
Beyonce'nin Adidas ile çıkardığı en yeni koleksiyonu ilk hangi ünlümüz giyecek diye hiç merak etmedik, zira bu konuda kimse Demet Akalın kadar hızlı olamıyor. Ama sosyal medyasından Serenay Sarıkaya'nın Maldivler'den paylaştığı fotoğrafın kalitesizliğine isyan edeceğine keşke bir de kendi paylaşımlarının farkına varsa. Geçtiğimiz günlerde TV programı için koleksiyondan kahverengi bir takım seçmiş. Ekrana çıkacaksanız tercih etmemeniz gereken renklerin başında gelir kahverengi. Ayrıca böyle bir kıyafetin altına da ne kadar marka olursa olsun böyle bir model ayakkabı seçmek de, giydiğiniz kombine yapabileceğiniz en büyük kötülüktür.
Haftanın bir diğer rüküşleri de yine kahverengi seçimiyle Selin İmer ve Mustafa Ceceli çiftiydi. Çok şükür çift sayesinde bir düğüne kovboy çizmesiyle ve içlik giymiş gibi görünen bir pantolonla katılanı da gördük. Mustafa Ceceli'nin gardırobunu eşi yapıyormuş diye okumuştum.
Bence Mustafa Bey bu işi kendi halletsin, zira ne seçerse seçsin bu halinden daha rüküş görünemeyeceği kesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA