Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Eskiden magazin ne güzelmiş!

Eskiden ünlüler, şimdikiler gibi fotoğraflarının çekilmesine isyan etmez, muhabirlere saldırmazmış. Özel hayatlarını, günlük yaşamlarını çoğu zaman sansürsüz paylaşırlarmış.
Sadece promosyon zamanı gazetecileri hatırlamaz, özel haberlerin çıkması için gayret gösterirler, muhabirle birlikte plaja piyano taşırlarmış falan...

SIRA DIŞI HABERLER
Hal böyle olunca da; ortaya tadına doyum olmaz, nahif, komik, sıra dışı haberler çıkarmış.
Asıl magazin de buymuş zaten; hayata renk katan, şimdikiler gibi sıkıcı ve anlamsız polemiklerden ibaret olmayan!
İşte eskinin magazin anlayışını yansıtan, her yerde bulamayacağınız birkaç haber...
NOT: Bu haber ve fotoğraflar eskiye dair ne ararsanız bulabileceğiniz, 'dipsahaf.com.tr' adlı internet sitesinden alınmıştır.
Mutlaka takip edin!
* 1986'da ekranlara çıkamayan İlhan İrem, TRT'ye mesaj yollamak için 'çöl' görünümlü bir plajda röportaj veriyor ve şöyle konuşuyor: 'TRT beni 14 aydır bir anlamda kuma gömmüştü. 14 aydır hiçbir program yapamıyorum. Sorun benim modern giysilerim ise dinleyicilerimin istekleri doğrultusunda bu konuda da yaklaşımda bulunabilirim..."
* 1975 tarihli Saklambaç'ın haberine göre; Cem Karaca ve Moğollar, her gün iki saatlerini hayvanat bahçesinde geçiriyorlar.
Sebebi yeni yapacakları Cem Karaca-Moğollar long-play'i için değişik sesler kaydetmek. Ee eskiden şimdiki teknoloji yok!
Orijinal iki melodi üretmeden, Karaca'nın şarkılarını cover'layarak kendine kariyer yapanlar, iyi okusun bu haberi!

70'LERDE ROCK'ÇILIK
* Yıl 1976... Yer Çınarcık...
Erkin Koray, soluğu oyun salonunda alır. Ruletin başına geçen Erkin Koray, sürekli kaybeder...
Halk ne der diye kasmamış, kumar oynarken bile poz veriyor.
* Yıl 1971... Konser için Adana'ya gelen Barış Manço ve Moğollar, birtakım kişilerin sözlü tacize maaruz kalırlar. Manço'nun saçlarının kesileceği yönünde ciddi tehditler alan grup, konser sonrası toplum polisinden yardım ister."
70'lerde rock'çı olmak yürek istermiş!
* Kurban bayramının ilk günü Zeki Müren, Türkiye'den 4 bin 560 kilometre uzakta Kanarya Adaları'ndaydı. Las Palmas'ın Metropol Oteli'nin bahçesinde kurban kesti.
Hadi Las Palmas'ta kurbanlık koçu buldun, o ünlü oteli nasıl ikna ettin be Paşam, vallahi bravo.
* 1970'li yılların başı...
Tanju Okan, gazeteci Mine Baykara'ya, İstanbul'da rakı içmek için gittiği mekanları gezdiriyor. Fotoğraf, Sarıyer'de Deli Memet'in yerinden...Ee o zamanlar Orhan Kural ortalıkta yok! Yanlış anlaşılırım diye kimse kasmıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA