Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

2020 taciz olimpiyatı olmasın!

Yıl 2020. Dünyanın dört bir tarafından 2 milyona yakın insan olimpiyatlar için İstanbul'a gelmiştir... Şehrin farklı bölgelerinde konaklayan bu 2 milyon insan içersinden bir grup Brezilyalı taraftar; Fatih ilçesinde bir parkta hem içkilerini yudumlamakta, hem de samba yapmaktadır. Saatler ilerledikçe Brezilyalılar samba ve alkolün etkisiyle kendilerinden geçer... Sonrasında yaşananları haberlerde izlersiniz!

TECAVÜZ KORKUSU
Güneşe hasret bir grup Norveçli kız, Üsküdar sahilinde güneşlenmektedir. Norveçli kızlardan bazıları üstsüz güneşlenince, trafik felç olur.
Fanatik İngiliz taraftarları, Beyoğlu'ndaki bütün barları tıka basa doldurmuştur. Birkaç kendini bilmezin Ağa Camii'nin duvarına küçük tuvaletini yapması, milliyetçi gençlerin tepkisini çeker... Devamını akşam haberlerde izlersiniz
Kübalı bayan voleybolcular, takım halinde Metrobüs'e binerler ve bir daha inemezler!
Çekoslovak bayan atletler, Haliç Köprüsü'nde dolaşmaktadır. Bizans surlarına nasıl gideceklerini sorarlar. Hemen Laz Ziya'nın yakın arkadaşları yardıma koşar!
Filmi geriye, geçtiğimiz haftaya saralım... İstanbul'da üniversite eğitimi gören Fransız ve Polonyalı iki genç kız (Cecile Marcelle ve Adelaide Guary); Bursa'nın Mudanya ilçesinde gün boyu dolaştılar. Akşam olunca da deniz kenarına çadır kurdular. Çok geçmeden polis ekipleri gelip kızları taciz ve tecavüz vakaları konusunda uyardı.
Genç kızlar da "Bize tacizde bulunulacağını sanmıyoruz. İlginize teşekkür ederiz" deyip çadırlarını terk etmediler. Polis de, ne olur ne olmaz diye gece boyu çadırın etrafında devriye gezdi. Daha doğrusu nöbet tuttu.
Türkiye'de özellikle yaz aylarında en çok turistlere taciz ve tecavüz edilmiyor mu? Turistlerin yaşadıklarını bir tarafa koyun; Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, taytla dolaştıkları için dayak yemedi mi? Hem de çoğu erkek sporcuydu! Bunun gibi daha onlarca örnek sıralayabilirim.
Eğer olimpiyatları bize verirlerse ve 2 milyon insan gelirse ne yapacağız? Bu 2 milyon insandan 2 bini çadır kurarsa, her çadırın önüne polis mi dikeceğiz? İstanbul yabancıların her türlü çılgınlığını kaldırmaya hazır mı? Yabancıya nasıl anlatacaksınız mahalle baskısını?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA