Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fatih de hareme girecek mi?

G Geçtiğimiz sezon 'Muhteşem Yüzyıl', harem tartışmasıyla memleket meselesi olmuştu!
Siyasiler bile topa girmiş ve ömrü savaş meydanlarında geçen Kanuni Sultan Süleyman'ın dizide sadece hareme ve Hürrem'e odaklanmasından rahatsızlık duyduklarını açıklamıştı.
Dizi yayından kaldırılacak dedikoduları arasında yapımcı firma, balans ayarı yapmak zorunda kalmış; Ramazan sofraları kurulmuş, Hürrem'in başı kapanmış ve Kanuni daha çok ata binmeye başlamıştı.

YİNE KRİZ OLUR MU?
'Muhteşem Yüzyıl'ın, bu balans ayarına rağmen reytinglerinde düşüş olmamasında; ilk sezonda harem ve kadın entrikalarına odaklanıp reytinglerin asıl belirleyicisi kadınlardan kemikleşmiş bir izleyici kitlesi yaratmasının etkisi büyüktü.
Peki, Kanal D, 'Fatih' dizisinde ne yapacak?
Tepki çekmeyi göze alıp hareme odaklansa ve muhafazakâr kesim bu duruma kızarsa; yine kamuoyunda benzer krizler mi yaşanacak?
Birçokları için Fatih'in manevi önemi Kanuni'den daha çok! 'Fatih'in torunlarıyız' diye boşuna denmiyor!
Ayrıca Fatih döneminde, saray entrikası açısından Kanuni dönemi kadar malzeme yok.
Hürrem gibi her şeyiyle tartışmalı bir figür de yok.
Elbette dizi kurgu işi; istenilen karakterler yaratılabilir ama bu da tepki çekebilir. 'Fatih'e, daha dizi başlamadan baştan balans ayarı yapılırsa da savaş savaş nereye kadar?
Kadınlar izlemez, büyük yatırımlar reyting olarak geri dönmez!

Eminim Kanal D yönetimi de, diziden çok bu sorulara kafa yoruyordur!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA