Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bekar evine Rus kızı neden yasak?

Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot'a bir okuru gayet samimi bir şekilde sormuş: "Ukrayna'da, dünyalar güzeli bir kız tanıdım ve adeta çarpıldım... Onu evimde çalışacak diye Türkiye'ye getirmek istedim. Ancak 'Bekar erkeklerin, evinde yabancı uyruklu kadın çalıştırması yasak' diye reddettiler. Doğru mu?"
Usta yazar da cevap olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın; sadece bekar erkeklerin değil, çocuksuz ailelerin de evlerinde yabancı uyruklu kadın çalıştırmasına izin vermediğini yazmış.
Sosyal medyada bu yasağı 'Türk kadınlarının namusu bitti, sıra yabancı kadınlara mı geldi?' diye eleştirenler oldu. 'Neden yabancı erkeğe yasak yok?' diye yazanlar bile oldu. Enteresan bir yasa ama sanırım şu gerçek unutuluyor: Özellikle Rusya, Ukrayna ve Romanya'dan Türkiye'ye fuhuş amaçlı getirilen kadınlar, genelde Türkiye'ye, bakıcılık yapacak diye sokuluyorlar. Yabancı kadın çalıştırmanın, çocuksuz ailelere bile yasak olması da kağıt üzerinde formalite evlilik yaptıran fuhuş çetelerine karşı alınmış bir önlem gibi duruyor.

SEKS KÖLESİ YAPILIYORLAR
Şefkat-Der'in raporuna göre; Türkiye'deki seks köleliği ticaretinde dönen rant 5 milyar dolar. Ülkemizde 100 binden fazla seks kölesi var ve bunların 50 bini, 18 yaşından küçük çocuklar.
Türkiye ayrıca; eski doğu bloğu ülkelerinden ve Asya'dan Avrupa'ya götürülen seks kölelerine bekleme istasyonu vazifesi görüyor.
Seks kölelerinin çoğu da bakıcı olma vaadiyle kandırılıp Türkiye'ye getiriliyorlar. Hemen pasaportlarına el konuluyor, işkence görüyorlar ve günde 15-20 erkekle birlikte olmaya zorlanıyorlar. Fazla detaya girmeye gerek yok; yaşanan vahşet dizilere, filmlere de konu oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yasağıyla dalga geçenlere; bir de bu yasak olmasaydı durum ne olurdu diye sormak lazım!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA