Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kara mizahın dozu düşmüş ama yine de komik!

Sermiyan Midyat'ın babaannesi Zekiye Midyat'ın öyküsünden esinlenerek çektiği 'Hükümet Kadın' geçtiğimiz yıl sessiz sedasız vizyona girmesine rağmen 1 milyon 401 bin izleyici sayısına ulaşmıştı. Bakalım; 'Hükümet Kadın 2', ilk filmin gişe rakamına ulaşabilecek mi? İlk film 1956 yılında geçiyordu, ikinci filmde ise yedi yıl daha geriye gidiyoruz.
'Aziz Veysel' (Ercan Kesal); makamında sakıncalı kitaplar bulundurduğu için tutuklanınca, eşi 'Xate' (Demet Akbağ) siyasete atılıyor ve kocasının belediye başkanlığı kampanyasını yürütüyor. Karşısında rakip olarak yine Faruk'u bulunca, komik olaylar birbirini izliyor.
Devam filmleri ilkini aratır. Bu sendrom, 'Hükümet Kadın 2'de de var. Espriler ilk filmdeki kadar orijinal değil, kara mizahın dozajı düşmüş ama film yine de komik ve bol bol güldürüyor. Oyunculuklar da iyi.
Bence Midyat'ın oyunculuğu, yönetmenliğinden daha iyi. Ancak yönetmenlikte ısrar edip ikisini birden götürmeli çünkü yönetmen olarak yaptıkları daha önemli!
Midyat komedi sinemasında fark yaratmanın eşiğinde ama önce Yılmaz Erdoğan'ın etkisinden kurtulmalı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA