Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uyuşturucu kullanan oyuncuların faydası!

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 53 şüpheli hakkında 'uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi, mahkeme kabul etti.
Bu oyuncuların çoğu, uyuşturucu temin etmek suçuyla yargılanacak. Hakan Yılmaz ise torbacı olduğunu bildiği Ahmet Sağlam'ı yanına şoför olarak almış. Yılmaz, 'çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek' gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya.
Hepsi sevilen sanatçılar, oynadıkları diziler ve filmlerle hayatlarımıza keyif katıyorlar.
Kim okusa bu haberleri üzülür ama kanunlar herkes için var...

TANITIMA DESTEK!
Ben de bu oyuncuların çoğunun, uyuşturucu ve esrardan para kazanmak isteyeceğini düşünmüyorum. Çünkü oyunculuktan, reklamlardan iyi kazanıyorlar.
Büyük ihtimalle çoğu içici ama Türkiye'de içici olmak da büyük risk. Daha önce de yazdım; diyelim ki iki arkadaşın evine geliyor, birlikte esrar içiyorsunuz. Hop, uyuşturucu temin etmek ve uyuşturucu kullanımına yataklık etmekle suçlanıyorsunuz!
Batıda ise tam tersi bir rüzgar esiyor; bazı ülkeler uyuşturucu tacirleriyle savaşmak için esrar kullanımını serbest bırakıyor.
Birçok Hollywood yıldızı, esrar kullandığını talkshow'larda gülerek anlatırken, bizim oyuncuların 5-15 yıl hapis istemiyle yargılanması ilginç bir tablo çıkarıyor ortaya. Ama bizde narkotik, işi daha sıkı tutuyor çünkü Avrupa'ya giden uyuşturucu bizden geçiyor.
Bir de şöyle trajikomik bir durum var:
Uyuşturucuyla savaşta en büyük katkıyı yine haklarında dava açılan oyuncular veriyor. Dolaylı yoldan büyük bir tanıtım görevi üstleniyorlar. Bu haberleri okuyanlar 'Vay be Sarp Apak'a bile dava açılmış' diyorlar, 'uyuşturucunun şakası olmaz' algısı oluşuyor toplumda!
Bu oyuncuları uyuşturucuya karşı kamu spotunda oynatsaydınız, bu kadar etkili olmazdı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA