Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu kapak ırkçı mı?

Mizah dergisi Uykusuz'un, İsrail'in Gazze'yi kan gölüne çeviren operasyonunu eleştiren kapağı; sosyal medyada tartışma yarattı.
Kapakta İsrail askeri, Tevrat'taki 10 Emir'e atıfta bulunan bir mezar taşı taşıyor. 'Yenisini hazırladık' diyen askerin elindeki mezar taşında, 'Öldüreceksin, kan dökeceksin, korku salacaksın, dehşet saçacaksın, yakacaksın, yıkacaksın, bombalayacaksın, katledeceksin, acımayacaksın ve utanmayacaksın' yazıyor.

ELEŞTİRİYE DİKKAT!
Bu kapağı ırkçı bulanlar oldu. Örneğin; bir Ekşisözlük yazarı şöyle yazmış: "İsrail'in yaptığı şeyi bütün Yahudiler'in üzerine yıkan bir kapak olduğu için ırkçıdır. 10 Emir; İsrailliler'in tekelinde değil ki, bütün Yahudiler'e ait. Azıcık internette araştırıp İsrail'i protesto eden ve Filistin'de canlı kalkan olmaya çalışan Yahudileri görün."
Bana göre Uykusuz ekibi riskli ama müthiş bir kapak hazırlamış. Kapakta İsrail askerinin 'Yenisini hazırladık' lafı gözden kaçmasın. Burada 10 Emir'i yanlış anlayan ya da unutan İsrailliler eleştiriliyor.
Evet, İsrail'in acımasız operasyonlarını eleştiren Yahudiler de var; bu saldırılar yüzünden tüm bir ırk suçlanamaz.
Öte yandan Gazze'ye yağan bombaları keyifle alkışlayan, operasyonlar sonrasında askerlerin arasına karışıp sevinçle dans eden Yahudiler de var.
Sadece bu kapak değil; Türkiye'de son dönemde eleştiriye ve tepkilere de çok kolay ırkçı damgası vuruluyor.
Bu kapak ırkçı değil, bu kapak İsrail ordusunun acımasızlığını görmezden gelen ya da inkar eden Yahudiler'i eleştiriyor. Ayrıca yoldan çıkan Yahudiler'e 10 Emri hatırlatıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA