Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şişman insanlar da dans eder!

Justin Timberlake tarafından keşfedildi, Grammy Ödülleri'ni seçen komitede yer aldı, dünyanın en prestijli müzik okullarından Berklee'de burslu okumaya hak kazandı... Ama ilk klibi 'Dünyanın Öteki Ucuna' Kral TV'den veto yedi. Bengisu'ya göre bu vetonun nedeni; Türkiye'nin şişman ve dans eden bir şarkıcı görmek istememesi.
Kral TV, klibi veto etmeseydi, bugün Bengisu'yu konuşuyor oluyor muyduk acaba?
Bu veto mağduriyetiyle Bengisu'nun müthiş bir tanıtım yaptığı ortada. Aslında bu tartışma hayırlara da vesile oldu.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de fazla kilolu insanlara karşı ayrımcılık yapılıyor.
YouTube'ta Bengisu için yapılan şu iğrenç yorum bunun en önemli kanıtı: "Domuzcuk...
Böyle domuz gibi yiyip yiyip çıkarmayanların insan içine çıkmaya hakkı yok..."
Bunun gibi daha bir sürü berbat yorum var. Ne yazık ki, günümüzün sağlıklı yaşam ve diyet çılgınlığı, obez insanlara karşı büyük önyargı oluşturdu. Bu insanlar zaten günlük hayat içinde fazla kilolu olmanın birçok dezavantajını yaşıyor, bir de onlara karşı toplumda negatif algı oluşturmak büyük ayrımcılık. Elbette bunda medyanın dayattığı kusursuz güzellik anlayışının da etkisi var.
Bengisu'ya yapılan bu ayrımcılık tüm dünyada medyanın, şişman insanlara karşı takındığı ikiyüzlü tavrı görmemiz açısından önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA