Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeşilay'ın magazincilere uyarısı

Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, uyuşturucu kullanırken yakalanan sanatçıların piyasadan silinmesini istemiş:
"Basın, kötü örnekleri mümkün olduğu kadar ekrana çıkarmamalı.Deniz Seki konusunda; basına, kamuoyuna, hatta menajerlere ve ona işverenlere düşen şey, bu insanı silmektir. Çünkü biz, illegal bir iş yaptığı ispatlandıktan sonra yine de bu insanı yüceltirsek, o zaman gençlerin gözünde kanunsuzluğu, kötülüğü yüceltmiş oluruz."
Karaman, magazincilerden sanatçıları sarhoş görüntülememelerini, alkol ve uyuşturucu kullanan sanatçıların haberlerini yapmamalarını istemiş ve eklemiş: "Kötü örnekler artık sahadan silinmeli."
Karaman'ın bu açıklamaları iyi niyetle yaptığına, toplumu kötü alışkanlıklara karşı korumaya çalıştığına hiç şüphem yok. Ayrıca Seki'nin de bir an önce adalete teslim olması gerektiğine inanıyorum.
Lakin 'Şunu haber yapın, bunu yapmayın, şu sanatçıları piyasadan silin' demek; hem mantıklı değil, hem de tehlikeli. Çünkü sansür istemenin sonu gelmez. Ayrıca neyi, ne için sansürleyeceğimiz de tam bir bilmece. Tek bir örnek vereceğim: Nurseli İdiz'in alkolden küfelik olmuş fotoğrafları basına yansımıştı. Şimdi Karaman'ın mantığına göre, bu fotoğraflar yayınlanmamalı. Ben de tam tersini düşünüyorum; o fotoğraflara bakanlar alkole lanet okudu ve İdiz'in düştüğü duruma acıdı.
İşte neyin haber olup olmayacağı bu kadar ince bir çizgi...
Bir de, alkol ve uyuşturucu kullanmayan sanatçı yok; hepsine ambargo uygulansa gazeteler Resmi Gazete'ye dönüşür.
Gazeteciler yargıç değildir! Hangi sanatçının silinip silinmeyeceğine en iyi kararı zamanla halk verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA