Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Karadayı' neden rakipsiz?

ATV'nin 'Karadayı' dizisi yeni sezona müthiş başladı. Karşısında yeni diziler olmasına rağmen, reyting değerlendirmesinde tüm kategorilerde birinci oldu.
Bu sonuç geçtiğimiz sezona göre daha iyi. Normalde üçüncü sezona giren dizilerden bir düşüş beklenir ama 'Karadayı'da bunun aksi oldu. 'Karadayı' TOTAL'de 20.71, AB'de ise 19.23 share aldı. En yakın rakiplerine yaklaşık TOTAL'de altı, AB'de ise üç share fark attı.
Eğer senaryoda gerilim ve heyecan diri tutulursa, 'Karadayı' sezon sonuna kadar birinciliği bırakmaz çünkü en büyük rakibi kanal değiştirdi. Sanılanın aksine 'Karadayı'nın rakipleri; 'Ulan İstanbul' ve 'Reaksiyon' dizileri değil. 'Karadayı'nın gerçek rakibi; 'O Ses Türkiye' yarışmasıydı. Geçtiğimiz yıl pazartesi gecelerinin birinciliği bu iki yapım arasında gidip geliyordu. 'O Ses Türkiye', Acun'la birlikte TV8'in malı oldu ve pazartesi geceleri 'O Ses Çocuklar' yarışması ekrana gelmeye başladı. TV8'in izlenirlilik oranı ortada, Acun Ilıcalı'nın daha çok zamana ihtiyacı var.

STAR'I BEKLEYEN TEHLİKE
Reytinglere giren TV8'in hangi kanallardan izleyici kapacağı çok merak ediliyordu. Sanırım pazartesi günü bu da ortaya çıktı. 'O Ses Türkiye''nin Star TV'de olmaması 'Karadayı'ya yaradı. Bir de buna 'Karadayı'nın üstün performansı ve rakip dizilerin hafif sıklet kalması eklenince; 'Karadayı' pazartesileri rakipsiz kaldı.
'O Ses Çocuklar' da en çok izleyiciyi Star TV ve Show TV'den kaptı. Daha önce de yazmıştım; Star TV ve Show TV, ATV ve Kanal D gibi dizi kanalları değil, daha çok eğlence kanalı olarak alışkanlık yaptılar. Dolayısıyla Acun'un TV8'deki yarışmaları da en çok bu iki kanaldan izleyici kaptı. Star TV ve Show TV için asıl tehlike; TV8'in yeni yarışmaları ekrana geldikçe başlayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA