Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Billboard'lar düşünce okuyacak

Birkaç yıl önce size 'Sokaktaki billboard'lar düşüncelerinizi okuyacak, önlerinden geçtiğinizde ilgi alanlarınıza göre reklam afişleri yayınlanacak' desem, inanır mıydınız?
Işık hızıyla gelişen günümüz internet teknolojisinde, elbette birçok gelişmeye inanır kıvama geldik ama yine de billboard'ların bu gelişmeyi göstermesi büyük sürpriz.

KİŞİ VEYA GRUPLARA ÖZEL
Posterscope şirketinden bilim insanları, billboard'ların düşünce okuması için var güçleriyle çalışıyor. Sistem aslında basit ama uygulaması büyük bir altyapı gerektiriyor.
Nasıl Google bilgisayardaki aramalarınıza bakarak, sizi ilgilendiren reklamları sunmaya çalışıyorsa, billboard'lar da çevrelerindekilerin cep telefonlarındaki internet arama bilgilerinden yola çıkarak kişiye ya da gruplara özel reklamlar yayınlayacak.
Elbette bu, reklamcılık adına güzel bir gelişme ama siz de benim gibi her yerde billboard'larla karşılaşmaktan sıkılıyorsanız, bu gelişme hoşunuza gitmeyecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA