Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İmam bahane amaç çamur atmak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Kertenkele' dizisi için camilerden görüntü alınmasını yasaklamış. İstanbul Müftülüğü de bu kararı uygulamış.
İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Bizim camimizde sahte imam olmaz. Dizinin muhteviyatına ilişkin bir kamuoyu algısı var" demiş. Müftü Yaran, "Bu yargıya diziyi izleyerek mi vardınız?" sorusuna ise "Diziyi izlemedim. Tartışmayı basından takip ettim... Bu olumsuz kamuoyu algısını görmezden gelemezdim" yanıtını vermiş.
Yahu diziyi izlemeden nasıl karar verirsiniz? Defalarca anlatıldı, yazıldı; 'Kertenkele' bir komedi dizisi. 'Dizide imamlar sahtekar gösteriliyor' eleştirileri külliyen yalan. Dizide imam 'sahtekar imam' değil, 'sahte imam'. 'Kertenkele' karakteri imamları temsil etmiyor, sadece polislerden kaçmak için imam kılığına giriyor.
Zaten dizinin yapımcısı da dizinin ilerleyen bölümlerdeki sürprizini bozma pahasına 'Kertenkele'nin bir değişim yaşayacağını, hidayete ereceğini açıkladı. Şu an 'Bir deli kuyuya bir taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış' sözüne benzer bir kaos yaşanıyor. Gerçekler defalarca anlatılmasına rağmen bazıları hâlâ anlamamakta direniyor. Öyle bir kamuoyu algısı oluşturuldu ki, diziyi izlemeden İstanbul müftüsü dizinin cami çekimlerine yasak getirdi; daha ne olsun! Bir de bunu gönül rahatlığıyla açıklıyor.

KİRLİ PROPAGANDA

Amaç belli; 'ATV kanalı imamlara saygısızlık ediyor' yalanını yaymak. 'Çamur at izi kalsın' türü bir kirli propaganda yürütüyorlar.
Bu kirli propagandaya kananlar sadece şu soruyu kendilerine sorsalar her şey açığa çıkacak: Muhafazakar değerlere önem veren, çizgisi belli Turkuvaz Grubu'na bağlı bir kanal olan ATV'nin yöneticileri neden imamları kötülemek istesinler ki? Reyting için böyle bir çılgınlığa mı imza atacaklar yani? Bir-iki puan reyting için ATV bunu yapar mı? Ayrıca imamları kötülemek reyting de getirmez; daha önce bu tarz filmler izleyici çekmedi.
En kötüsü ne biliyor musunuz? Reyting için çıplaklıktan, cinsellikten beslenen dizilere paye vermeyen, Türk aile yapısına ve değerlerine önem veren ATV'ye çamur atmak için muhafazakar insanların kandırılması... Bu yalana alet olmayın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA