Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kertenkele' dizisine sahip çıkıldı

'Şu 'Kertenkele' meselesi bile dönüp dolaşıp sonunda paralel yapıya bağlandı! Sabah yazarları veryansın ediyor.
Yahu alt tarafı bir dizi, siz bununla uğraşacağınıza 'Kertenkele'nin reytingini artırmaya çalışsanıza.
Bu gidişle Diyanet'in eleştirilerine falan gerek kalmayacak, dizi düşük reytingden dolayı kendi kendini bitirecek.
Polemikle uğraşacağınıza, senaryoyla uğraşın.' Bu satırları Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, üç gün önce yazmıştı.
Cengiz'in gözünden kaçmış ama 'Kertenkele'nin reytinglerinde yükselen bir grafik vardı; TOTAL'de 25 Ekim'de beşinci, 1 Kasım'da üçüncü ve en son 7 Kasım'da da birinci oldu. TV eleştirisi işte böyle riskli; bazen bir yazınıza üç gün sonra, bizzat dizinin reytinginden yanıt gelir!
Ayrıca Cengiz, sanki Sabah yazarlarının 'Kertenkele'nin reytingleri yükselsin diye polemiği uzattıklarını ima ediyordu.
Vallahi ben kendi adıma haksız eleştirinin giderek yargısız infaza dönüştüğü için o yazıları yazmıştım. 'Kertenkele'ye haksızlık yapıldığını yazanların da aynı niyette olduğunu düşünüyorum.
Kaldı ki Cengiz de 'Kertenkele'yi ilk savunan yazarlardan biriydi. Herhalde polemikler artınca, maksatlı yapılıyor diye yanlış bir düşünceye kapıldı.

HAKSIZ ELEŞTİRİ
Bir dizi sadece polemikle reyting almaz, hele hele birinci hiç olmaz. Lakin şöyle de bir durum var; bazen dizi polemikleri ülke gündemine oturuyor. Çünkü bazen insanların farklı farklı düşüneceği tartışmalar ortaya çıkıyor ya da bir dizi gerçekten haksız yere eleştiriliyor.
Eğer dizi iyiyse, senaryosu sağlamsa; bu gerçek polemikler dizinin reytingini etkiliyor, en azından ilk bölümlerde izleyicinin dikkatini çekiyor. Bunun en son örneklerini 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ve 'Muhteşem Yüzyıl'da gördük. Şimdi de bir benzerini 'Kertenkele'de yaşıyoruz.
Ne kadar uğraşırsanız uğraşın; suni polemiklerle bir diziye iş yaptıramazsınız.
Elbette polemik yönlendirme diye de bir şey var. Bazen o kadar haksız yere eleştirilirsiniz ki, kendinizi savunmak ve polemiğe yön vermek zorunda kalırsınız.
Sanırım bunu da dizinin haklılığını ortaya çıkarma adına Sabah gazetesi iyi yaptı! Ve izleyici de diziye yapılan haksızlıklara karşı tepkisini 'Kertenkele'yi birinci yaparak gösterdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA