Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Sineklerin Tanrısı' Ankara'da!

Ankara'da 12 yaşındaki dört çocuğun, okulda bir erkek çocuğuna tecavüz etme haberini okurken tüylerim diken diken oldu. Çocuklar tecavüz ederlerken bir de kurbanlarını videoya çekmişler. En vahimi ise bu dört çocuk, kendi tecavüz videolarını cep telefonundan keyifle izlerlerken öğretmenleri tarafından yakalanınca olay ortaya çıkmış.
Bu haber bana 'İnsansan şiddet vardır içinde, yaşın önemi yoktur' felsefesini anlatan 'Lord of the Flies' (Sineklerin Tanrısı) romanını hatırlattı.

ZALİM ÇOCUKLAR...
Çocukların bile zor, sefil koşullarda gücü ele geçirdiğinde nasıl zalimleşeceğine odaklanıyordu roman.
Okulda arkadaşlarına, hem de videosunu çekerek tecavüz eden çocuklar da acaba zor koşullarda mı yaşıyordu? Ya da şeytani bir kötülükten mi bahsetmemiz gerekiyor? Her şeye rağmen onlar birer çocuk, en kötüsü de bu! Bu çocuklar nasıl böyle zalimleşebildiler?

VOLKAN'DAN DAHA ÖNEMLİ
Bu olayın ardından Habertürk'te bir araştırma yayınlandı: Okullarda erkek öğrenciler, kız öğrencilerden daha çok tacize uğruyormuş. Bu oran kızlarda yüzde 18, erkeklerde yüzde 23.
Elbette eğitim sistemini, aile kurumunu, televizyonu, interneti, popüler kültürü içine alan çok katmanlı bir sorunla karşı karşıyayız.
Belki de en büyük sorunumuz; bu dört çocuğun arkadaşlarına tecavüz etme haberinin, Volkan Demirel'in küfür yemesi kadar önemsenmemesi, gündeme gelmemesi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA