Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yılın sürpriz filmi

1980'ler veya 90'lar kuşağındansanız, mutlaka karışık kaset yapmışsınızdır ya da plakçıdan almışsınızdır. Peki, aşkınızı karışık kasetle anlatmaya çalıştınız mı? Ya da sevgilinize hiç karışık kaset hazırladınız mı? 'Ulaş' mesela çok iyi karışık kaset yapar. 'Ulaş', kim mi? Bugün gösterime giren, Uygar Şirin'in aynı adlı romanından uyarlanan 'Karışık Kaset' filminin kahramanı. 'Ulaş', çocukluktan yetişkinliğe kadar 'İrem'e aşkını anlatmak için sırasıyla karışık kaset, karışık CD ve karışık USB hazırlıyor.
Bu aşk, 'Ulaş' ve 'İrem'le birlikte film boyunca büyüyor. Bu aşk büyürken, biz seyirciler de fonda Türk pop müziğinin en güzel şarkılarıyla birlikte, üç zaman diliminde 90'lardan 2000'lere ve 2010'lara geliyoruz. 'Karışık Kaset' aynı zamanda; müzik tutkusu yüzünden ailesini, eşini ihmal eden bir baba ile oğlunun müthiş etkileyici öyküsünü de anlatıyor.
Filmde Özge Özpirinçci'nin oyunculuğuna diyecek yok; kendi kuşağının en yetenekli isimlerinden biri. Film, asıl 'Ulaş'ı oynayan Sarp Apak açısından önemli.
Sarp, yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen daha önce sinema ve dizi sektöründe yanlış rol tercihlerinde bulundu.
Sarp, 'Karışık Kaset'te kariyerinin en iyi performansını sergiliyor; umarım bundan sonra rollerinde daha seçici olur.

POP MÜZİĞE SAYGI DURUŞU
'Karışık Kaset, aynı zamanda pop müziğine saygı duruş filmi; Sezen Aksu'dan Mazhar Alanson'a kadar birçok ustayı onore edecek sahnelerle dolu.
Gazetecilik mesleği, sinemamızda hep klişe bir dille anlatılırdı, bu filmde gazetecilik ruhu da iyi anlatılmış. 'Karışık Kaset', bu yılın yerli filmde en büyük sürprizi bence. Çünkü müthiş umut vâdeden bir yönetmeni; Tunç Şahin'i kazandırdı bize. Şahin, çok temiz bir iş çıkarmış ortaya, filmde neredeyse hiç aksayan sahne yok. Zamanlar arasında geçişlerde de sorun yok. Oyuncu yönetimi, film içinde film anlatımı, finaldeki tek plan çekim vs.; yönetmenlik adına çok iyi bir filmle karşı karşıyayız.
Tunç Şahin daha ilk uzun metrajlı filminde popüler sinemada kısa yoldan voli vurma derdinde olmayan, işini müthiş özenle yapacak bir yönetmen olduğunu kanıtlıyor.
Bu filmi mutlaka izleyin, kendinizi iyi hissedeceksiniz, aşka olan inancınız da artacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA