Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Küçük esnaf da kazansın!

AVM'lerin pazar günleri ve saat 20.30'dan sonra kapanmasını içeren kanun teklifi, sektörü endişelendirmiş. AYD Başkanı Hulisi Belgü, Habertürk'e konuşmuş: "AVM'ler ve organize perakende, 400 bin kişiyi istihdam ediyor. Çalışma günü ve saatleri değişirse yüzde 25 istihdam kaybı olur. Bu, 100 bin kişi demek. AVM'lerde cironun yüzde 50'si hafta sonu yapılıyor. Erken kapanması en az 20 milyarlık kayıp demek."
Belgü, organize perakende sektörünü hesaba katarak faturayı şişirmişe benziyor. Elbette AVM'lerin kapanması organize perakendeyi etkiler ama bu sektör sadece AVM'lerle çalışmıyor ki. Belgü asıl AVM'lerdeki yabancı markalardan bahsetsin. AVM'lerin asıl kazananı; dünya devi markalar. AVM'ler yüzünden Türkiye'de küçük esnaf kan ağlıyor. Hiç olmazsa bir gün kapansın da biraz da küçük esnaf kazansın. Ayrıca AVM'lerde köle gibi çalışanlar bir gün izin yapmış olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA