Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çakma kamu spotu

"Bu şirkette altı yıldır çalışıyorum.
Yarın nişanım var ama birazdan basit bir hata yapacağım ve beyin kanaması geçireceğim."
Bu sözler, 'İş kazası diye bir şey yoktur' sloganlı kamu spotunda rol alan ofis çalışanı bir kadına ait.
Kamu spotu, kadının sandalyeye çıkıp dosya almaya çalışırken düşüp kafasını dolaba çarpmasıyla son buluyor.
Etkileyici bir kamu spotu... Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre, her gün dört kişi iş kazalarından hayatını kaybederken, 'İş kazası diye bir şey yoktur' demek eksik ve hatalı mesajdır. Elbette işçilerin hatalarından kaynaklanan kazalar da var ama tüm suçu işçiye yüklemek gerçekçi değil.

KANADA'DAN KOPYA!
Bu kamu spotunu hangi reklam ajansı çekti acaba? Bu köşede birçok kez çakma klip, film ve reklamları yazdım. Ne yazık ki, bizde reklamcıların fiyakalı duruşları var ama yaptıkları işlerin çoğunu yabancılardan aşırıyorlar.
Bu çakma kamu spotu haberini 'Playtuşu' adlı sitede okudum. O haberde de belirtildiği gibi; bizimkiler, The Workplace Safety and Insurance Board adlı Kanadalı şirketin reklamını birebir kopyalamış. Aradaki tek fark, Kanada versiyonunda kaza geçiren kadının aşçı olması. Bu arada orijinal kamu spotunun sloganı, 'There really are no accidents.' Kaza ile bizim reklamdaki iş kazası arasında büyük fark var. Hadi reklamın aynısını kopyaladın, bari sloganı çarpıtmasaydınız ve faturayı işçiye çıkartmasaydınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA