Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Emre'ye protesto Milli Takım'a ihanet

Eskiden futbolda milli maçlar öncesi bir kenetlenme ruhu yaşanırdı, medya bir hafta önceden haberler yapmaya başlardı. Maçın başlama düdüğüne kadar herkes Milli Takımı konuşurdu. Başlama düdüğüyle birlikte tüm Türkiye'nin kalbi A Milli Takım için atardı.
Farkında mısınız, artık milli maçlara bir gün kala 'Aa yarın milli maç varmış' havasında haberler yapılıyor. Reytinglerde yine milli maçlar birinci ama ite kaka, eskisi gibi reyting rekorları kırılmıyor.
Diyeceksiniz ki "Takım kötü gidince ilgi de azalıyor."
Evet mutlaka bir azalma olur ama son dönemde yaşanan ilgisizlik 8-0'lı hezimetler, 1-0'lı şerefli mağlubiyetler döneminde bile yaşanmadı.
Bu ilgisizlikte birçok faktör var ama en önemlisi; milliyetçiliğin Türkiye'de kan kaybetmesi ve kulüpçülüğün milli takım sevgisinin önüne geçmesi. İstanbul'da üç büyüklerin bir stadında maç oynansa, diğer iki büyük takımın futbolcuları küfür yiyor. (Bkz. Volkan Demirel'in milli maç öncesi sahayı terk etmesi.) Bunda taraftarlar kadar yöneticilerin ektiği nefret tohumlarının da etkisi var.
Eğer yarınki Hollanda maçı İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu dışında başka bir statta oynansaydı, derbide yaşananlar yüzünden Emre Belözoğlu maç boyunca küfür yiyecekti. (Emre'nin küfür ettiği için küfür yemesi de bize özgü bir çelişki.) Ancak maçın Türkiye'de oynanmasına da gerek kalmadı.

DEMBA BA DA KIZDI
Hollanda maçı için hazırlıklarını Almanya'nın Marienfeld bölgesinde sürdüren A Milli Futbol Takımı'nın antrenmanında Emre Belözoğlu'na küfürlü pankartlar açıldı.
Pankartı açanlar Çarşı grubundan mı bilinmiyor ama Beşiktaşlı oldukları kesin.
Yarın belki de galibiyet golü atıp tüm Türkiye'yi sokağa dökecek Emre'nin moralini bozmaktan başka ne işe yaradı o pankart? Beşiktaşlılar ilk defa mı küfür eden bir futbolcu görüyorlar? Olmasını istemiyoruz ama maalesef küfür futbolun bir parçası oldu. Çarşı daha yeni Club Brugge yenilgisinden sonra kendi futbolcularına küfür etmedi mi? Uğruna besteler yapılan Demba Ba bile bu küfürlere isyan etmedi mi? Küfrü savunmuyorum ama Emre'nin kellesini isteyenler önce kendilerine bakmalı!
Eğer illa Emre'yi protesto edecekseniz bunu milli maçlardan sonra da yapabilirdiniz.
Beşiktaş yönetiminin de hatası var, milli maça sayılı günler kala ortamı germenin, Milli Takım'ın kaptanını hedef göstermenin âlemi ne? Pankart açmalar, sosyal medyada Emre'yi tehdit etmeler vs.
Milli Takım'a ihanet değil mi?
Diyelim yarın bir mucize yaşandı, Milli Takım Emre'nin attığı golle galip geldi, o zaman ne yapacaksınız?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA