Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sinemada yemek

'Tasty Cinema', sinema ile yemek konseptini birleştiren yeni bir etkinlik. Basitçe ifade etmek gerekirse, sinema salonunda film izlerken yemek yiyorsunuz.
Gösterimden önce size üzerinde numaralar olan yemek ve içecek kaplarının yer aldığı bir tepsi veriliyor.
Filmi izlerken beyaz perdenin altında küçük ekranda belli zaman aralıklarında rakamlar yayınlanıyor.
Örneğin 1 rakamı yazdığında 1 no'lu kabı açıp çorba içiyorsunuz, 3 rakamı çıktığında da salata yiyorsunuz falan.

FAZLA ZORLAMA
Dondurulmuş gıda sektörünün lideri SuperFresh'in geçtiğimiz hafta İstanbul Modern'de gerçekleştirdiği sinema gösteriminde 'Tasty Cinema' konseptiyle tanışma fırsatı buldum. Şef Emre İşler'in hazırladığı mönü eşliğinde 'Mr. Bean's Holiday' adlı bir komedi filmini izledik. 'Mr. Bean', bir restoranda deniz ürünleri yerken biz de balık kroketli sandviç yedik.
Kahramanımız bir tavuğun ayağına yapışmış otobüs biletinin peşinde kümese girdiğinde köz biberli tavuk konfitlerin tadını çıkarıyorduk.
Filmin mutlu sonunu ise frambuazlı kokteylle kutladık. 'Tasty Cinema'nın amacı; film izlerken yaşadığınız duygulara ve heyecana yemekle de ulaşmak, görsel duyumu tat ve kokuyla da yakalamak.
Evet, farklı ve merak uyandıran bir yöntem ama fazlasıyla zorlama. 'Mr. Bean', kümeste koştururken tavuk yemenin bir anlam ifade ettiğini ya da duygu yoğunluğu yaşadığımı söyleyemem.
Bence 'Tasty Cinema'nın en büyük dezavantajı, filme olan konsantrasyonunuzu bozması. Filmi izle, ekranda çıkan numaraları takip et, sekiz kabı ara ara aç, bir de yediğiniz yemekler genelde soğuk olsun vs. 'Tasty Cinema' pek bana göre değildi. Tabii merak edenler elbette denesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA