Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Sümer Tilmaç son anda kurtuldu!'

Ambulans 40 dakika gecikmeseydi belki haberlere bu başlık atılacaktı. Elbette kalp krizi bu; ambulans yetişse bile fayda etmeyebilirdi ama Sümer Tilmaç'ın ölümünden çıkarılacak dersler var.
O akşam Ortaköy'de Tilmaç'a yetişmeye çalışan ambulansın gecikmesinde trafik kadar, sağ şeritte ilerleyen araçların da etkisi yok mu sizce?
Ambulans doktoru Dr. Tijen Acarkan vakti zamanında bir haberde şu uyarıda bulunmuş:
"Ambulans sol şeritten sirenle gelirken, kendi şeritlerinde olmadığı için sağ şeritteki arabalar gayet rahatlar. Oysa bu siren sağ şerittekiler için! Çünkü sağ şeritteki araba duracak, önünde yer açılacak ki soldaki arabalar bu boşluğa girip sol şeritteki ambulansa yol açsın."
Sağ şerit duyarsızlığını geçtim, bu ülkede ambulans şoförleri yol istediği için dayak yiyor!

112'Yİ 40 BİN KİŞİ ARIYOR
Tilmaç'ın ölümünde, o akşam gereksiz yere 112'yi arayanların da etkisi olabilir mi dersiniz?
İstanbul'da 112 Acil Servis ambulansı sayısı 300 civarı. Şoför, çağrı merkezinden hastanın adresini aldıktan sonra bir dakika içinde yola çıkmazsa ceza yiyor.
Peki, 112'yi günde kaç kişi arıyor?
İşte İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İlyas Bozkurt'un ağzından insanlık ayıbımız: "İstanbul'da her gün ortalama 40 bin kişi 112'yi arıyor. 40 bin çağrının sadece 5 binini gerçekten sağlık sorunları yaşayan hastalar oluşturuyor. 5 bin kişi içerisinden ise yalnızca bin 500'ü acil servis hastası. Geriye kalan 35 bin kişi içerisinde telefonunun çalışıp çalışmadığını denemek için arayanlar, sapıklar, 'Yemeği ocakta unuttum, eşime haber verebilir misiniz?' diyenler var... En çok da 40 bin rakamını Avrupalı meslektaşlarımıza anlatmakta güçlük çekiyoruz. Avrupalılar, bir kişinin gereksiz yere 112'yi niçin aradığını idrak edemiyor! Sapıklar için hukuki süreç işlemiyor..."
Sümer Tilmaç yok yere öldü belki de. 112'yi ararken 112 kere düşünün, ambulans sireni duyduğunuzda hemen sağa çekin. Bir gün o ambulansta siz de olabilirsiniz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA