Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayat ne garip NBA, 'obur dünya' falan...

NBA Live 2016 oyununun yapımcısı şirket, fon müziği olarak Cem Karaca'nın 'Obur Dünya' şarkısını kullandı. İnternet haber siteleri, sosyal medya bu sevindirici olayla çalkalanıyor. Ben de bu müthiş haberi alır almaz elimde Türk bayrağı ile Taksim'de şampiyonluk turuna çıktım, mahalleye NBA Live 2016'nın afişini astım!
Sakin olun arkadaşlar, belli ki Kaliforniyalı Fashawn adlı rapper, 60 ve 70'lerin Anadolu rock müziğini yakından takip ediyor. 'Obur Dünya'nın müzikal altyapısını beğenmiş ve 'Out the Trunk' adlı şarkısında 'sample' olarak kullanmış. 'NBA Live 2016'nın yapımcıları da eğlenceli, enteresan bir sample ararken 'Out the Trunk'a rastlamışlar ve kullanmışlar. Elbette enteresan bir haber ama zafer naraları atmaya gerek yok.

TEKERLEME SÖZLER
Erkin Koray, Cem Karaca, Selda Bağcan, Barış Manço; vakti zamanında dünyadaki rakiplerinden çok daha kaliteli müzikler yaptılar. Aynı zamanda DJ olan 'Yüzüklerin Efendisi'nin 'Frodo'su Elijah Wood, boşuna "Müziklerini dinlerken aklımı kaçırıyorum" dediği Bağcan'dan hatıra imzası almıyor.
Dünyada Rammstein, Nappy Roots gibi birçok grup ve şarkıcı, Anadolu rock müziği ve türkülerimizdeki ezgileri şarkılarında kullanıyorlar. Bu duruma şaşırıyoruz çünkü bizde hâlâ aptal tekerleme sözlerle pop müzik yapılıyor.
Rock'çılar da; Koray, Karaca gibi efsanelerin şarkılarına hiçbir şey katmadan, farklı açılımlara imza atmadan dümdüz 'cover' yapıyor.

MADIMAK'I BİLİYOR MU?
Bu arada 'Obur Dünya'nın söz yazarının Muhlis Akarsu olduğunu da not düşelim. Nereden nereye... 'NBA Live 2016'nın yapımcıları sample olarak kullandıkları şarkının söz yazarının Sivas- Madımak Otel'de yakıldığını da biliyorlar mıdır acaba? Şarkının sözlerini bilseler daha da çok şaşırırlar herhalde: 'Seni okuyup yazanı / Yunus gibi bir ozanı / Koskocaman Pir Sultan'ı / Yedin yine doymadın mı? / Dünya dünya yalan dünya / Karnı büyük obur dünya'
Vatandaşlıktan çıkarılan Cem Karaca, Sivas'ta yakılan Muhlis Akarsu, Kaliforniyalı rapper Fashawn ve 'NBA Live 2016' oyunu... 'Hayat ne tuhaf vapurlar filan...'

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA