Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aldatılan eş, 3. kişiden tazminat almalı

THY pilotu Ö.K.'dan, 19 yıllık evliliğin ardından boşanan N.K., eşinin gönlünü çaldığını iddia ettiği hostes Ş.K.'ya açtığı davayı kazandı. Ş.K., 10 bin lira tazminat ödeyecek.
Çok enteresan bir karar; iki kişinin yaşadığı ilişkiden hostes kadının sorumlu tutulması ve tazminata hükmedilmesi tartışmalara neden oldu.
'Sorumluluk erkeğin üzerindedir, tazminatı erkek ödemeli' diyen de var, 'Boşanmaya neden olmuş, manevi açıdan zarar vermiş, tazminat cezası doğru' diyen de...
Elbette böyle bir durumda baş suçlu THY pilotu Ö.K.; eşine sadık davranmıyor, ayrıca bunu ortaya çıkaran eşini dövüyor. Eskiden böyle durumlarda koca, tazminat davası açılmışsa tazminatı öder, nafaka ödemeyi de kabul eder ve yoluna devam ederdi. Asıl tartışılması gereken; kocayı yoldan çıkaran kadının manevi tazminat ödemesi gerekip gerekmediği...

EMSAL TEŞKİL EDECEK
'Erkek uçkuruna sahip çıksın, kadını niye suçluyorsunuz?' diyeniniz de olacaktır. Baş sorumlu erkek ama erkeklerle yasak aşk yaşayan, hatta onları evliliklerini bitirmeye zorlayan kadınlar da var. Birçok yuva böyle yıkılıyor, çocuklar ortada kalıyor, ev kadınlığı yapıp bütün hayatını ailesine adayan kadınlar, üç kuruş nafakaya kalıyor. Yuva yıkmanın da bir cezası olmalı. Bu tazminat cezası, emsal teşkil edip koca ayartan kadınlar için bir göz dağı olabilir.
Hadi bir de tam tersini düşünelim; aldatılan koca, karısının yasak aşk yaşadığı adama dava açarsa... Manisa'nın Soma ilçesinde böyle bir dava açıldı. Ve Yargıtay kararıyla aldatılan koca, eski karısının sevgilisinden tazminat almaya hak kazandı.
Bundan sonra bu iki tazminat cezası da emsal teşkil edecek. Artık kadın-erkek hiç fark etmiyor; evli bireylerle ilişkiye girenler manevi tazminat ödemek zorunda kalacak. Boşanma davalarının hızla arttığı ülkemizde evlilik kurumunu korumak adına güzel adımlar bunlar. Devamı gelmeli, tazminatlar artırılmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA