Bu yıl karpuz tüketimi azalmış, Ödemiş'te toptan fiyat 10 kuruşa kadar gerilemiş. Üreticiye göre, kabak aşısı nedeniyle karpuzlar eskisi gibi tatlı değilmiş ve artık karpuz tüketilmiyormuş. Nerede o şerbet gibi karpuzlar! Sadece karpuz mu; domates, çilek, armut, salatalık gibi birçok sebzemeyve eski tadında değil. Genetiğiyle oynanmış tohumlarla üretilen, aşıya, hormona boğulan besinleri yemeye mahkumuz. Türkiye'de çiftçiliğin devrime ihtiyacı var. Koruma altına alınmış bizim tohumlarla üretim teşvik edilmeli, bilinçli organik tarım yapılmalı, yabancı tohum firmalarının tekelleşmesine dur denilmeli. Çiftçiler, işsiz dolaşan ziraat mühendisleriyle çalışmalı ve yeni projeler üretilmeli. Çiftçi bilinçlenmeli ve kendi yemediğini piyasaya sürmemeli.