Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan stadyum konserinden korkuyor mu?

Tarkan'ın, 26, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konserlerinin biletleri satışa çıktı. Elbette bu konser serisi artacak; geçen yıl dokuz konser vermişti.
Açıkhava'nın izleyici kapasitesi 5 bin 500 ama geçtiğimiz yıl Tarkan'ı her konserde 7 bin kişinin izlediği haberleri çıktı.
Toplamda dokuz konserde yaklaşık 63 bin izleyici sayısına ulaştı. Geçtiğimiz yıl Tarkan konserlerinin bilet fiyatı, 56-543 lira arasında değişiyordu. Ünlü şarkıcının dokuz konserden 10 milyon lira kazandığı söyleniyordu.
Eğer yas ilan edilecek derecede ciddi terör olayları yaşanmazsa bu yıl da Tarkan'ın konserleri full çekeceğe benziyor.
Geçtiğimiz yıl sorduğum soruyu tekrar yöneltmek istiyorum: Tarkan; Türkiye'nin bir numaralı pop starı. Paralı konser verse bir stadyumu doldurabilecek nadir yerli şarkıcılardan biri. Tarkan, bir stadyum konseriyle 50 bin izleyiciye, iki stadyum konseriyle de 70-80 bin kişiye rahat rahat ulaşacakken, neden Harbiye Açıkhava'da dokuz konser veriyor?

MEYDAN OKUMUYOR
Evet, müzikseverler için Açıkhava'nın yeri başka. Merkezi olması, kolay ulaşılması ve en önemlisi müzikseverlerde konser mekanı olarak alışkanlık yaratması; Açıkhava'yı öne çıkaran özellikler. Ama dokuz gece konser performansı sergilemek de Tarkan için hamallık, organizatörler için de büyük emek.
Dünyada Tarkan ayarında hiçbir müzisyen bu hamallığı yapmaz!
Tarkan, 'Stadyumu dolduramam' mı diye çekiniyor? Sanmam, hatta dev bir stadyum konseri için daha fazla sponsor geliri elde edilebilir!
Ayrıca diğer illerde stadyum konserleri verme fırsatı ortaya çıkar.
Acaba Açıkhava'da pahalı bilet satıldığı için kazanç düşer diye mi korkuluyor?
Stadyum konserlerinde de pahalı bilet satılan özel bölümler var. Hatta makul bilet fiyatlarıyla Tarkan, bütün hayranlarını sevindirebilir. Hepsini geçtim, büyük müzisyenlerde her zaman bir meydan okuma duygusu vardır, bazen sanatçı kendisiyle yarışır. Ne yazık ki, bu duyguyu Tarkan'da hiç göremedim. Her sene sadece Açıkhava'nın merdivenlerini doldurmakla övünmek trajikomik bir durum aslında.
Pop ve rock yıldızları, albümleri kadar verdikleri tarihi stadyum konserleriyle de hatırlanırlar.
Tarkan için beleş halk konserleri bir meydan okuma değildir; herkesin parasını ödediği devasa konserler gerçek bir meydan okumadır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA