Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O manşet neden atıldı?

Günaydın'ın 'Halktan kopuk sanatçılar' başlıklı manşetine Hürriyet yazarlarından itiraz geldi. Günaydın yazı işleri; o manşette attıkları nefret dolu tweet'lerle şimdiye kadar AK Parti'ye oy veren milyonları aşağılayan, eleştiri sınırlarını aşıp millete hakaret eden bazı sanatçıları, 1 Kasım'ın kaybedeni ilan etmişti. Çünkü bazı sanatçılar, 1 Kasım seçimlerini bir savaş olarak görüyordu. Hürriyet'ten Mehmet Yakup Yılmaz ve Cengiz Semercioğlu; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim zaferi sonrası "Bize oy vermeyenler yenilgi psikolojisine girmesin. AK Partili'lere sesleniyorum; bugün zafer olduğu kadar tevazu günüdür" açıklamasından yola çıkarak Günaydın'ın manşetini ve bu manşetin Sabah gazetesinin birinci sayfadan verilmesini eleştirdiler. 'Başbakan 'Şimdi kucaklaşma zamanı' diyor; siz, sanatçıları kaybeden ilan ediyorsunuz, kara liste yayınlıyorsunuz' tarzı eleştirilerde bulundular. Sanki Sabah'taki gazeteciler uzlaşma, barış istemiyormuş gibi bir algı yaratmaya çalıştılar.

KUTUPLAŞTIRDILAR

Öncelikle şunu belirteyim; bu ülkede kim kutuplaşma, kamplaşma ve sonrasında iç savaş istiyorsa o vatan hainidir! Herkes adına konuşamam ama bu gazetede gördüğüm, tanıdığım birçok meslektaşım da kutuplaşmadan şikayetçi; seçim stresi ve gerilimin bir an önce bitmesini istiyorlar.
Ama siz liste yapıp karalıyorsunuz, biz eleştiriyoruz. Siz insanları hedef gösteriyorsunuz, biz demokrasiyi savunuyoruz. Siz halkın iradesini yok sayıyorsunuz. Bütün teziniz çürüdü, hiçbir hesabınız tutmadı. Özür dileyeceğinize halen algı yapmaya çalışıyorsunuz.
Evet, şimdi normale dönme zamanı. Bunu herkes istiyor ama bir de yaşanan kötü olaylar var. Bu olaylardan ders çıkarmamız gerekiyor.
Günaydın'ın manşetinde de yazdığı gibi bazı sanatçılar; Twitter'da muhalefet yapayım derken adeta nefret kustular, sırf AK Parti'ye oy veriyorlar diye insanları aşağıladılar, hâlâ da aşağılıyorlar. Kutuplaşmadan şikayetçi oldular ama kutuplaşmanın daniskasını onlar yaptı.

'KOYUN' DEDİLER
Hele bazı sanatçılar var ki, gece-gündüz tweet yazıp algı operasyonu yapacak kadar ileriye gittiler. Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu; o sanatçılar kadar çalışıp siyaset yapsalardı bugün seçimin sonucu farklı olabilirdi! Elbette her insan gibi sanatçılar da bir partiyi tutabilir, ona destek olabilir ama bu destek; sırf AK Parti'ye oy veriyor diye insanları aşağılamaya 'koyun', 'bidon kafalı', 'mahluk' demeye varıyorsa, elbette bu yapılanların bir eleştirisi olmalı.
İşte Günaydın'ın manşeti de o eleştiriyi yapıyordu; gece-gündüz Twitter'dan algı operasyonu yapan bazı sanatçılara gerçek yanıtı halkın verdiğini anlatıyordu.

HADİ BAŞKA KAPIYA!
O manşetin kimseyi hedef göstermek gibi bir derdi yoktu. Tek bir örnek vereceğim: O manşette atv'nin en çok izlenen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başrol oyuncusu Deniz Çakır da vardı.
Günaydın'ın hedef göstermek gibi bir derdi olsa kendi grubunun oyuncusunun fotoğrafını o manşete koyar mıydı?
O manşet bir eleştiriydi sadece; bazı şeylerin unutulmaması ve tarihe not düşülmesi için atıldı.
O manşet bir daha aynı hatalar yapılmasın, kutuplaşmayalım, yaşananlardan ders çıkaralım diye atıldı.
Ya da Hürriyet yazarlarının anlayacağı dilden yazalım; o manşetten yeni bir algı operasyonu, kutuplaşma vesilesi çıkmaz! Hadi başka kapıya!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA