Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Adını tarihe kazıyan ahmak

Bizde tarihi eserlerin üzerine isim kazımak, boyamak; olağan şeyler. Ne yazık ki, bazı vicdansızlarda tarih bilinci yok, kültürel miraslarımıza isimlerini yazmakta sakınca görmüyorlar.
Bu cahillerden biri olan Aziz Mutlu, Erasmus öğrencisi olarak gittiği Roma'da 1800 yıllık sütuna adını yazmış. Onu görenler de polise şikayet etmiş. Gözaltına alınan Mutlu, bir gece polis merkezinde bekletilmiş ve 200 Euro para cezası ödedikten sonra serbest bırakılmış. Mutlu, ayrıca Roma Belediyesi'ne 2 bin Euro tazminat ödeyecek.
Bu haberde ben asıl Mutlu'nun savunmasına takıldım. Kendisi "Yasak olduğunu bilmiyordum" demiş. Bir Erasmus öğrencisi, tarihi eserin üzerine isim yazmanın yasak olduğunu bilmiyor olabilir mi? Ya da bilerek 1800 yıllık sütuna neden ismini kazır? Ahmaklık yapıp tarihe geçmek budur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA