Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Medyumlar köşeyi dönmüş

İzmir'de, bir bankaya yatırdığı 112 milyon lirası buhar olup uçan 65 yaşındaki medyum Fadime Gür, bir anda Türkiye'nin en çok konuşulan kadını oldu. Ancak okuduğum haberlerden bir şey anlamadım. 112 milyon lira bu; nasıl kaybolur?
Gür medyum ya, insanın aklına 'üç harfliler' gelmiyor da değil! Gür'ün, bankaya açtığı davanın sonucunda gerçek ortaya çıkar artık.
Aslında Gür'ün hikayesi, Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazananlara da benziyor. Birçok insan Gür'ü yurt içi ve yurt dışından telefonla arayıp para istiyormuş. Telefonu kilitlenen Gür'ü, 10 yıldır kendisiyle konuşmayan üç kardeşi de arayıp para yardımı istemiş. 15 yıl önce boşanan eşi de Gür'den borç para istemiş.
Asıl tartışılması gereken konu ise Gür'ün medyumluk yaparak kazandığı 112 milyon nakit para!
Vergi ödeyerek 35 yıldır medyumluk yapan Gür'ün mutlaka gayrimülk yatırımları da vardır! Müthiş bir kazanç bu! Emin olun çıkan bu haberlerden sonra Gür, ününe ün katacak ve müşteri sayısı katlanarak artacak. Medyumluk aslında Türkiye'de çok ama çok ilgi görüyor.
İnsanlar medyumlara, hocalara gittiklerini sakladıkları için de pek gündeme gelmiyor.
Bu arada Gür, öyle haberleri çıkan, meşhur bir medyum da değil ama o bile 112 milyon lira nakit para kenara koyabilmiş.
Haberleri çıkan, isimleri kulaktan kulağa yayılan ünlü medyumlar kim bilir ne paralar kazanıyordur!
Düşünsenize bir dükkan açmıyorsunuz, ticaretini yaptığınız işte hammaddeye para vermiyorsunuz, işçi çalıştırmıyorsunuz.
Medyumluk yapmak için maddi birikime de gerek yok!
Medyumlardan alınan vergi nasıl hesaplanıyor acaba? Vergi vermeyen ya da vergi kaçırarak bu işi yapanlar da mutlaka vardır. Yoksa medyumlar da kuyumcular gibi asgari ücretliden az mı vergi ödüyorlar?
Medyumluk sektöründe müthiş bir kazanç sağlandığı ortada. Maliye Bakanlığı, medyumluk sektörünü mercek altına almalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA