Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Resim çizmenin yasak olduğu pastane

Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan ressam ve sanat eleştirmeni;
Bosphorus Sanat Gazetesi Yayın Yönetmeni Ümit Gezgin, Kalamış'taki Soley Pastanesi'nde garip ama gerçek tadında bir olay yaşamış. Gezgin, yaşadıklarını Facebook sayfasında şöyle anlatıyor:
"Kalamış'taki Soley Pastanesi'nde resim yasak! Geçenlerde bu pastaneye oturdum. Burada resim çizmenin yasak olduğunu nereden bilebilirdim. Dahası böyle bir şeyi düşünmek bile mümkün değil ama maalesef öyle değilmiş. Oturup çayımı söyledikten sonra, resim defterimi de çıkardım, bir şeyler çizmeye başlamıştım ki pastane sahibi ensemde bitti. 'Beyefendi burası atölye değil, resim çizmek yasak. Müşteriler rahatsız olabilir' dedi. Bir anda şoka girdim! 'Ne münasebet! Sizi belediyeye şikayet edeceğim' dedim; umursamadı. Çevrede oturan sosyetik bay-bayanlar da, sadece aval aval baktılar."

SANAT DÜŞMANI
Gezgin, yazısının devamında Kadıköy Belediyesi'ne pastaneyi şikayet ettiğini ama kendisini başlarından savdıklarından bahsediyor.
Bu olayın CHP'nin kalesi Kadıköy'de yaşanması ve belediyenin yaşanan vakayı umursamaması da enteresan tabii! Evet, olay küçük ama eğer Gezgin'in anlattıkları doğruysa, olayı abartmıyorsa ya da rakip pastanenin 'viral'ini yapmıyorsa yaşananlara şaşırmamak, ülke adına üzülmemek elde değil. Gittiğiniz bir pastanede resim çizen birini görseniz mutlu olmaz mısınız?
Hem de resmi çizen profesyonel bir ressam ve bir üniversite hocası. Herhalde pastane sahibi hayatında ilk defa resim çizen birini gördü, bir uzaylı görmüş gibi şaşırdı ve kafasından bir yasak icat etti. Bir insanın resim çizme özgürlüğü olamaz mı ya da birinin resim çizmesi başkasını niye rahatsız etsin?
Ne ara bu kadar sanat düşmanı olduk anlamakta zorlanıyorum!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA