Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu önemli bir soruşturma

Şeyma Subaşı'nın bir partide dans ettiği görüntü internette yayınlanmıştı. O videoda Acun Ilıcalı'nın sesine çok benzeyen bir erkek sesi, "Ee hap var mı?", başka bir erkek sesi ise "Beraber saralım" diyordu. Bu ses Acun'a mı ait diye sosyal medyada epey bir tartışma yaşandı.
Ben de 'Eğer o kişi Acun ise, ağrı kesici de istiyor olabilir' gibi farklı ihtimaller üzerinde yoğunlaşan bir yazı yazmıştım.
Acun ise bu konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı.
Meğer Acun, polis büyük bir soruşturma yürüttüğü için hiç konuşmamış.

SAHTE HESAPLAR
Bu haber dün basında yer aldı: Acun'a ait olduğu iddia edilen o sesin montaj olduğu ve orijinal videoya eklenip sosyal medyada organize bir şekilde yayıldığı ileri sürülüyor. Polis; Şeyma Subaşı'yla ilgili montajlı videolar yaydıkları ve Instagram paylaşımlarına hakaret içerikli yorumlar yazdıkları belirlenen gruba operasyon düzenledi.
İncelemelerde, söz konusu yorumları ve montajlı görüntüleri paylaşan hesapların sahte olduğu saptandı.
Bu hesapları kullanan Yeşim N. (38) İstanbul Ulus'ta, İlknur R. (37) ise Mersin'de gözaltına alındı. Yeşim N. ve İlknur R.'nin, yaptıklarını itiraf ettikleri öne sürülüyor.
Diğer şüpheli Cansın K. hakkında ise, yurt dışında yaşadığı için İnterpol'den arama kararı çıkarıldı.
Operasyonda; şüphelilerin DM (direkt mesaj) kutularında, Subaşı'nın yer aldığı videolara ses montajı yaparak, sosyal medyada olumsuz algı yaratmakla ilgili mesajlar tespit edildiği öne sürülüyor.
Olayla ilgili 30 kişi gözaltına alındı.
Vay be neler olmuş neler!
İnsanın aklı almıyor... Şimdi bu kadar insan, Şeyma ve Acun'u zor duruma düşürmek için birlikte mi hareket etti? İçlerindeki Şeyma nefreti, örgüt suçundan yargılanacak kadar büyük müydü? İnsanın aklı almıyor ama sosyal medya bazen insanları hayrete düşürecek şekilde, çok tehlikeli bir mecraya dönüşebiliyor.
İnterpol bile devreye girdiyse olay büyük.
Bir grup insanın bir araya gelip bir kişiyi sosyal medyada linç etmesinin organize suça girip girmeyeceği, bu noktada fikir özgürlüğünün darbe alıp almayacağı ise uzmanların tartışması gereken hukuki bir konu.
Ama şu da bir gerçek:
Bazılarımız yaşadı ya da tanık oldu; sosyal medyada, bazen bir hiç uğruna insanlar linç ediliyor. Bu yüzden intihar edenler bile oldu. Bence bu soruşturma ve açılacak dava, dünya basınına da konu olacak derecede önemli. Davadan çıkacak sonuç emsal teşkil edebilir.
Umarım bundan sonra sosyal medyada insanları linç edip hayatlarını kabusa çevirenlerden hesap sorulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA