Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ramazan ayında bu sergi kaçmaz!

Önceki gün, Yıldız Holding tarafından Ramazan ayına özel olarak düzenlenen Esmaü'n Nebi adlı hat sergisinin açılışına katıldım.
Hattat Ferhat Kurlu ve tezhip sanatçıları Numan Aydın ile Deniz Akın'ın hazırladığı sergide, hat sanatıyla yazılan Hz. Muhammed'in (SAV) 104 isim ve sıfatı sergileniyor.
Hz. Muhammed'in (SAV) yaratılış güzelliklerini anlatan 104 isminin hepsine tek hat levhasında yer verilmiş ve isimlerin ve sıfatlarının her biri tek tek 104 ayrı dijital ekrana yansıtılmış.

TANITMAK LAZIM
Hattat Ferhat Kurlu, yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Ben, yazılarımla Hz. Muhammed'in isimlerini güzelleştirmedim.
Bilakis onun güzel isimlerinin benim yazılarımda olması, benim eserlerimi güzelleştirdi… Değişik kitaplardan 230-240 civarında isimler derlenerek ortaya çıkarılmış, çok fazla levha haline de getirilmemiş Peygamberimiz'in isimleri. Ben çok az levhaya ulaşabildim.
Bu açıdan Peygamberimiz'in isimlerinden ölçülerimize uyan, sanat konseptine uyan 104 tanesini bir levhada buluşturduk.
Zannediyorum bu eser, bu alanda da bir ilk oldu.
Sadece celi sülüs hattıyla yazdık.
Bu da herhalde bir ilk oldu." Gerçekten öncü olacak bir çalışma var karşımızda. Bunu, eserleri yakından inceleyince daha iyi anlıyorsunuz.
Böyle kapsamlı bir sergiyi açan Yıldız Holding'i kutlamak gerek. Yıldız Holding, Esmaü'n Nebi sergisi gibi kültür ve sanat alanında birçok özel projeye imza atıyor.
Dünyada Leonardo Da Vinci'yi bilmeyen yoktur ama Da Vinci'ye ilham kaynağı olan Müslüman mucit El-Cezeri, aynı popülariteye sahip değildir. Çünkü İslam âlemi, El-Cezeri'yi layıkıyla dünyaya tanıtamadı.
Kendi bilim insanlarımızı, sanatçılarımızı ne kadar iyi tanıtırsak, onları desteklersek, sahip çıkarsak Türkiye de o kadar büyür. O yüzden özel sermayenin sanata ve kültüre yaptığı destekler çok önemli.
Not:
Esmaü'n Nebi sergisini, Yıldız Holding seminer ve sergi salonunda, randevu alarak 3 Eylül'e kadar gezebilirsiniz. Serginin en güzel tarafı; internetten de takip edebilmeniz. www. peygamberimizinisimleri. com sitesinden, Facebook'ta www.facebook.com/peygamberimizinisimleri ve Instagram'da www.instagram.com/ peygamberimizinisimleri sayfalarından da sergiyi gezebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA