Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali Koç, gerçekleri açıkla!

Ali Koç'un ilk icraatı Fenerbahçe'nin mali durumunu incelemek olmuş.
Koç, yönetim kurulu üyelerine eski yönetim hakkında konuşulmaması talimatı vermiş. Ancak Hürriyet'ten Ahmet Ercanlar'ın haberine göre; Fenerbahçe'nin borcunun 500 milyon Euro (2.7 milyar lira) olduğu ve kulübün faiz yükünün çok ciddi rakamlara ulaştığı konuşuluyormuş.
Toplam 12 milyon Euro alacağı olduğu belirtilen futbolcular içerisinde sadece Soldado ücretinin yüzde 20'sini almış.
Mali tablo böyleyken, Koç takıma sıcak para ve sponsor desteğini vereceğini açıklamışken, Aziz Yıldırım'ın başkan kalmakta diretmesi Fenerbahçe'ye ihanetten başka bir şey değilmiş.
Süper Lig'de neredeyse bütün takımlar borç batağında ama Fenerbahçe'nin borcunda bir anormallik var. Fenerbahçe, son birkaç yılda transfere rakiplerinden daha az para harcadı. Eğer haber doğruysa, bu 500 milyon Euro nereye harcandı?
Ali Koç, gerçek bir Fenerbahçeli ve beyefendi bir insan. Seçim döneminde Yıldırım'ın kendisine yönelik karalama politikalarına rağmen üslubunu hiç bozmadı.
Öte yandan seçim döneminde hep şunu söyledik: Ali Koç seçilirse sadece Fenerbahçe değil Türk futbolu da kazanacak, futbol daha şeffaf ve temiz olacak. Eğer geçmişte yolsuzluklar yapıldıysa, Ali Koç sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için de Yıldırım'dan hesap sormalı!
Fenerbahçe'nin gerçek borcu ne? Para nerelere harcanmış? Hesaplarda usulsüzlük var mı? Koç, tüm bu sorulara net yanıtlar vermeli.
İlk başarısızlıkta 'Hani Koç 100 milyon dolar sıcak para ve dev sponsor desteği verecekti? Paralar nereye harcandı?' diye sorarlar!
Koç, "Ben söz verdiğim maddi yardımla borçları kapattım" dese de, taraftar bu durumdan hoşnut kalmaz. Taraftarın şu anki beklentisi;
Ali Koç gelecek, dertler bitecek, büyük transferler yapılacak. Ama borç 500 milyon Euro ise Fenerbahçe'yi kısa vadede Ali Koç bile kurtaramaz! Ali Koç, gerçek mali durumu ve eğer varsa usulsüzlükleri tek tek açıklamalı. Taraftar kulübün durumunu öğrenmeli ve ona göre bir beklenti içinde olmalı. Gerçekleri saklamak Yıldırım'ın işine yarar, Ali Koç'u ise gelecekte zor duruma düşürebilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA