Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Film vasat Queen harika

'Bohemian Rhapsody' filmini izlerken gözlerim doldu, eğlendim. 'Bohemian Rhapsody', 'We Will Rock You' gibi efsane şarkıların çıkış öyküsünü heyecanla izledim. Filmin son 20 dakikasında bir mucize gerçekleşti:
1985'te gerçekleşen 'Live Aid' konserini sanki oradaymış gibi izledim. Film bittiğinde yazılar akmaya başladığında kimse yerinden kalkmadı, son ana kadar Queen şarkıları dinlendi.

KLİŞELER YUMAĞI
Bir Freddie Mercury ve Queen grubu hayranı olarak filmi keyifle izledim ama bu 'Bohemian Rhapsody'nin klişeler yumağı, vasat bir yapım olduğu gerçeğini değiştirmez.
Aslında biyografi filmlerinde genelde hep bir şeyler eksik kalıyor, ana karakter; hayranlarının duymak istediği, toplumun genel hatlarıyla bildiği şekilde anlatılıyor. Oysa Mercury gibi bir dahi ve rock tarihini değiştiren Queen gibi bir grup, daha özenli anlatılmalıydı. En büyük hata yönetmen seçiminde olmuş.
Bryan Singer gibi gişe garantili formüllerin dışına çıkmayan bir yönetmenin cesur bir film çekmesini beklemiyorduk zaten.
Singer'ın yarım bıraktığı filmi Dexter Fletcher'ın tamamlaması iyi mi, kötü mü olmuş, bilemedim. Bence Queen'in gitarist; Brian May ve davulcusu Robert Taylor'ın, filmin yaratım sürecine katkıda bulunması da öyküye zarar vermiş.
Sanki filmde hep Queen ve Mercury arasında denge hesabı yapılmış.
Bazı tartışma sahnelerinde grup üyeleri, Mercury'yi eziyor, grubun dağılmasından sadece efsane şarkıcı sorumlu tutuluyor. Grubun 'Live Aid' konseri için bir araya gelmeye karar verildiği sahnede, Mercury zayıf bir karakter olarak yansıtılıyor.
Başrol için düşünülen ama senaryoyu beğenmediği için oynamayan Sacha Baron Cohen, meğer haklıymış; Mercury'nin hayatı çok düz anlatılmış. Bu düz anlatımda, Mercury ve Queen'in öyküsünün geniş bir zaman diliminde anlatılmaya çalışılmasının ve filmin son yarım saatinin 'Live Aid' konserine ayrılmasının da etkisi var.

OSCAR'LIK OYUNCULUK
Bence Mercury'nin hayatının belli bölümleri mercek altına alınmalıydı ve sanatçı kimliği, yaşam felsefesi daha derin anlatılmalıydı. Film ne yazık ki Mercury'nin cinsel kimliği, ailesi ve grup üyeleriyle yaşadığı çatışmalara takılıp kalmış. Tüm eksiklerine rağmen 'Bohemian Rhapsody'; Rami Malek'in Oscar'lık Mercury performansı, muhteşem konser atmosferi için bile izlenir.
Anlaşılan; Freddie Mercury ve Queen'in öyküsü olunca sinemasal hatalar sineye çekiliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA