Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan ne deseydi kuantumdan mı bahsetseydi?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Kasım'da Anıtkabir özel defterine yazdıkları sosyal medyada tartışma kopardı. Erdoğan'ı siyaset ve reklam yapmakla suçlayanlar oldu. Peki, Başkan Erdoğan ne yazmıştı, hatırlayalım: 'Aziz Atatürk, İstiklal Harbi'mizin Başkomutanı ve cumhuriyetin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80'inci yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 95'inci seneyi devriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı tarihe nakşolmuştur.
Ruhun şad olsun."

İSTiKBAL GÖKLERDEDİR
Bu sözlerin nesi garip? Atatürk istismarcılarına malzeme çıkartmayacak gayet içten cümleler bunlar. Bu cümleler; anne-babanın mezarı ziyaret edilince yaptıklarınızı, başınızdan geçenleri anlatmak kadar doğal değil mi?
Başkan Erdoğan ne yazsaydı iyi olurdu? Kuantum fiziğinden mi bahsetseydi ya da 'İzindeyiz' gibi içi boş cümleler mi kursaydı? Atatürk'ün izinde olmak; çalışmak, hep çalışmak, Türkiye'yi ileri götürecek dev projeler üretmek değil midir? Atatürk "İstikbal göklerdedir" diyecek kadar geleceği gören vizyon sahibi bir liderdi.
Atatürk'ten sonra göklerdeki istikbali yakalayacak ne yapıldı? Ne yapıldıysa bu son 16 yılda yapılmadı mı? 26 olan havaalanı sayısı 52'ye çıktı.
Atatürk yaşasaydı, bu zor ekonomik şartlarda bile İstanbul Havalimanı gibi Türkiye'ye sınıf atlatan dev bir havalimanının yapıldığını görse sevinmez miydi? Göktürk uydusunu ürettiğimizi, TÜRKSAT 6A'yı geliştirerek 2020'de uzaya fırlatacağımızı öğrense mutlu olmaz mıydı?
Atatürk yaşasaydı, artık kendi insansız hava araçlarımızı ürettiğimiz için 'Aferin çocuklar, bravo' derdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA