Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dolarla başlayan, yeşil uzaylı’yla biten liste

Yıl sonu eğlencemiz Google Trendler açıklandı. Sonuçlar yine enteresan. Öncelikle tanımı baştan yapalım; açıklanan liste, 2018 yılında en çok aranan kelimeler değil, 2017 yılına kıyasla 2018 yılında en çok aranan kelimeler...
2018 yılında Türkiye'de en çok aranan kelimeler: Dolar, soy ağacı e-Devlet, Dünya Kupası, e-müfredat, seçim sonuçları, bedelli askerlik, Yeşil Uzaylı En çok aranan kişiler: Mina Başaran, Arda Öziri, Ali Koç, Münir Özkul...
En çok aranan yemek tarifleri:
Ziron, mıhlama, tiramisu, pizza, Brüksel lahanası...
En çok aranan diziler: 'Sen Anlat Karadeniz', 'Çukur', 'Ufak Tefek Cinayetler', 'Bir Zamanlar Çukurova'...
Kişilerde uçak kazasında hayatını kaybeden Mina Başaran ile yine genç yaşta motosiklet kazasıyla aramızdan ayrılan 'Diriliş; Ertuğrul' dizisinin oyuncusu Arda Öziri'nin olması normal.
İnsanlar tanımadıkları kişileri merak eder.
Meraktan soy ağacı için e-Devlet'e de girmeyen kalmadı herhalde.
'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı her yerde söylenirken, tarihi diziler, milliyetçi asker dizileri reytinglerde birinci çıkarken bedelli askerliğin en çok aranan kelimeler arasında olması da düşündürücü.
Peki, Yeşil Uzaylı'ya ne demeli? Uzaya merakımızdan aramadık elbette.
Yeşil Uzaylı, acayip danslar eden bir animasyon figür. Bu dans bir ara çocuklar ve gençler arasında moda olmuştu.
Hanımlar Google'ı yemek kitabı gibi kullanıyor. Ziron da Bayburt yöresinden bir yemek. Muhtemelen sabah programlarında adından çok bahsedilmiştir. Dizi aramalarında ise atv'nin üstün olduğunu söyleyebiliriz.
Yılın en çok aranan kelimesinin dolar olmasına da kimse şaşırmamıştır.
Asıl şaşırtan sonuç ise; Almanya'nın haber kategorisinde ikinci sırada 'Euro-lira' aramasının olması. Gurbetçilerimiz Euro'nun artışına çok mu üzüldüler, yoksa tatil planı mı yaptılar bilinmez!
Özetle; çok dizi izlemişiz, katılmadığımız Dünya Kupası'nı araştırmışız. Dolarla başlayan Yeşil Uzaylı ile biten acayip bir yıl geçirmişiz yine.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA