Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cinayete teşebbüs gibi kaza!

Bodrum Göltürkbükü açıklarında magazin muhabirlerini taşıyan balıkçı teknesine bayramın birinci günü sürat teknesi çarptı. Olayın yankıları hâlâ sürüyor. Teknenin kaptanı Osman Demirköz, Hürriyet'ten Cenker Tezel, TV100'den kameraman Mete Ekşi ve Habertürk'ten de Onur Aydın ölümden döndüler.

'KAPTAN YOKTU'
Üç muhabir bir araya gelip 'pır-pır' tabir edilen bir balıkçı teknesi kiralamışlar. (Bodrum'da en güzel haberlere denizden takiple ulaşılır) Tam dönüş yolunda, Bodrum'un ünlü mekanı Maçakızı'na ait sürat teknesini bir anda karşılarında görmüşler. Muhabir arkadaşlarla konuştum, olayı şöyle anlattılar: "Her şey 10-12 saniye içinde oldu. Tekneyi görür görmez el kol hareketi yapıp bağırmaya başladık ama dümende kaptan yoktu, biz kaptanı görmedik. Her şey aksiyon filmlerindeki gibiydi ama gerçekti. Tekne son sürat üzerimize gelince atlayacağımız acıyı hesapladık, çünkü atlasak bile tekne üzerimizden geçebilirdi. Kaptanın son anda dümen kırmasını bekliyorduk ama kaptan yoktu. Tam çarpma anında denize daldık. Su yüzüne çıktığımızda bizim taka ortadan ikiye ayrılmıştı. En son Osman Kaptan su yüzüne çıktı, 'Bacağım bacağım' diyordu. Bacağı parçalanmıştı. Sürat teknesi durmuştu, içinde turistler vardı ama yardıma gelmediler ya da gelemediler. Daha sonra teknenin motorunun kaza anında otomatik durduğunu, o yüzden gelemediklerini söylediler. Tam bir can pazarıydı, denizin ortasında bacağından yaralı kaptanı tutuyorduk. Şansımıza tur teknesi geçiyordu, hemen aşağıya sandal indirdiler. Bir deniz taksisi yardıma geldi, sandala yaralı Osman Kaptan'ı bindirdik ve deniz taksisi sandalı hastaneye kadar çekti. Bütün makinelerimiz, cüzdanlarımız denizin dibini boyladı. Denizden çıktığımızda birbirimize sarıldık. Hayatta kaldığımıza şükrediyoruz." İşte magazin gazeteciliği bazen böyle zor ve tehlikelidir. Gazetelerde gördüğünüz, internet sitelerinin izin almadan kullandığı o haberler bazen böyle zor şartlarda ortaya çıkıyor. Şimdi cevaplanması gereken sorular var... Tanıkların ifadelerine göre kaptan dümende yokmuş. O sırada ne yapıyordu? Dümende olsa güpegündüz açık denizde başka bir tekneye bodoslama çarpmazdı herhalde! Hızın keser, yana manevra yapardı ama olay görüntülerinden tekne dümdüz gidiyor ve çarpıyor. Cinayete teşebbüs gibi bir olay bu! Kaza anında sürat teknesinden neden gazetecilere yardım gitmedi? Hadi teknenin motoru durdu diyelim, tekneden suya atlayıp neden yardım eden olmadı?

AÇIKLAMA YAPMIŞ!
Muhabirlerin söylediğine göre, Maçakızı'nın ortaklarında Sahir Erozan, daha sonra botuyla kaza yerine gelmiş. Erozan, bu talihsiz kazaya sebebiyet vermekten çok üzgün olduklarını, yaralı kaptanın tedavisi için her türlü desteği sağlayacaklarını ve ayrıca Maçakızı olarak bundan sonra tüm tedbirleri alacaklarına dair bir açıklama yapmış. Tedbir almak için illa bir kazanın mı yaşanması gerekiyordu? Türkbükü gibi kalabalık bir koyun açığında bir sürat teknesi neden son sürat gider? Orası çok yoğun bir koy! Ya muhabirlerden biri tekneyi son anda fark etmeseydi? O zaman sonuç daha vahim olurdu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA