Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muharrem İnce tiyatrosu

Muharrem İnce, Haber Global'de konuk olduğu programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İstanbul'un Fethi Kutlamaları' nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanılınca esti, gürledi ve yayını terk etti. Sosyal medya ahalisi de bu çıkışı çok sevdi. İnce uzun bir aradan sonra gündeme gelmiş oldu.
Cumhurbaşkanı'nın konuşması haber değeri taşımasının ötesinde, tüm ulusu ilgilendiren tarihi bir olaya istinaden yapıldı. Ve bu konuşmanın yapılacağı günler öncesinde belliydi.
Daha sonra Haber Global'den bir açıklama geldi: Programa çıkmadan önce İnce'ye "Cumhurbaşkanı'nın Fetih kutlaması konuşmasına bağlanacağız" denilmiş. İnce de "Böyle yaparsanız ben de sizi eleştiririm" demiş. Ama İnce şov yaptı.
Peki, programın sunucusu yayında neden İnce'ye "Biz önceden uyarmıştık, yayına bağlanacağımızı söylemiştik" demedi, neden İnce'nin şovunu izlemekle yetindi ve gerçek daha sonra açıklandı?
İnce'nin yaptığının kurmaca tiyatro olması muhalifleri üzdü mü? Kendilerini aldatılmış hissettiler mi? Muhalif cepheden şu tarz yorumlar gördüm: "Siyaset tam da bu işte, tufaya düşürdü", "Tiyatro miyatro adam lafı çaktı."
Aynı kitle Cumhurbaşkanlığı Seçimi akşamı Muharrem İnce kameraların karşısına çıkmayınca şizofrene bağlayıp "Yoksa kaçırılmış olmasın bu adam?" diyordu. Şimdi İnce istediği kadar şov yapsın, kendi kitlesi bile ona inanmıyor! Ama İnce'nin laf çakması hoşlarına gidiyor! Bu gerçekten acıklı bir durum. İnce'nin onları aldatması bile umurlarında değil!

BEYNİ YANMIŞ KOFTİ MUHALİF!
Bir laf çakma hadisesi de ben yaşadım. "Salgın nedeniyle perde kapatan özel tiyatroların devlet desteğine ihtiyacı var" diye yazmıştım.
Yazımda "Salgından önce özel tiyatrolar altın çağını yaşıyordu, bazı oyunlara 100-150 liraya bilet bulunamıyordu, devlet yine yardım yapsın ama kuzum siz de hiç mi kenara para koymadınız?" diye bir bölüm vardı. Aslında bu soruyu ilk 6 Mayıs'taki yazımda yöneltmiştim. Sonuçta bazı özel tiyatrolar devlet desteğine ihtiyaç duymayacak kadar güçlüydüler. Ama yazının genelinde devletin her şey rağmen kamusal faydalarını göz önüne alarak özel tiyatrolara destek olması gerektiğini belirtiyordum.

Bİ DE KUTLAYIN!
Daha sonra geçtiğimiz hafta beni Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Yürütücü Kurulu üyesi Gizem Duman Şeşen aradı özel tiyatroların sandığımdan daha kötü durumda olduğunu anlattı. Ben de geçtiğimiz hafta yine özel tiyatrolara destek olunmalı diye bir yazı yazdım. Bu arada GÜNAYDIN kadar tiyatroları destekleyen, haber yapan başka bir ek yoktur!
Eleştirimin hala arkasındayım. Devlet, BKM, Zorlu gibi güçlü ekipler yerine, düşük gelirli tiyatrolara destek olmalı.
Her neyse Şevket Çoruh adlı oyuncu benim bir ay önce yazdığım yazımda yukarıda tırnak içinde belirttiğim bölümü cımbızlayıp bana Twitter'dan laf çakmış.
Birçok internet sitesi de aldı bu paylaşımı 'Çoruh, Tezel'e laf çaktı' diye haber yaptılar! Bence yetmez, balkonlarda Çoruh'un bayrağını açın, kutlama da yapın!

KLAVYE MUHALİFİ

Şevket Çoruh da sonradan muhalif olan sanatçılardan. Eskiden ağzını bıçak açmıyordu!... Elbette o da klavye muhalifliği yapıp takipçi kasıyor, tiyatrosunu duyurmaya çalışıyor. Adamın beyni öyle bir yanmış ki, başta kendisi olmak üzere özel tiyatrolara destek isteyen yazıya bile muhalefet ediyor! Aldığım haberlere göre bazı tiyatrocular Çoruh'a çok kızmış, "Kendi şovunu yapmak için bencilce hareket etti" diyorlar.

68 kuşağı muhalifler zekiydi, örgütlü hareket eder ve temel kazanımlar peşinde koşarlardı. Şevket Çoruh gibiler ise laf çakıp Twitter'da takipçi ve goygoy peşinde koşuyorlar. Yazık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA