Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

1000 TL fazla çek!

Datça İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, ATM'den maskesiz halde para çekerken gördüğü vatandaşa "1000 TL fazla çek" dedi. Vatandaş önce şoke oldu, sonra "Maske cebimde" dedi ve bu görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü
Emniyet müdürü sorumsuz vatandaşın anlayacağı dilden konuşmuş, espri yapmayı da ihmal etmemiş.
Sanki maske cebimizi koruyacak! Aylardır "Maske takın, maske takın" deniyor ama uyarıları dikkate almayan büyük bir kesim var. "Maske tak" diyen otobüs şoförünü, doktoru yumruklayanlar bile var!

Maskeyi koluna takan, çene altında tutan ya da hiç takmayanlar yüzünden salgın yine yükselişe geçti. Sağlık çalışanlarımızın onca emeği boşa gidiyor! Maske takmayanlar yüzünden hayatını kaybedenler arasında sağlık çalışanları da var. Sorumsuzlar yüzünden hayat bir türlü normale dönmüyor, okulların açılması sürekli erteleniyor.
Datça Emniyet Müdürü doğrusunu yapıyor. "1000 TL fazla çek" sözü sorumsuzları kendine getirir! Ne yazık ki, bazıları sadece para cezasından anlıyor.
Belki de maske takmayanlara kazançları oranında ceza kesilmeli!

Gençlere mi yasak gelsin?
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Binlerce vakanın incelendiği bir çalışma var. Orada görülüyor ki bütün yaş gruplarına baktığımızda yaşlılar da dahil, en çok bulaştıran grup 10 ile 20 yaş arası. Çünkü onlar davranışları nedeniyle daha çok temas kuruyorlar."
Bu tespit yeni değil, birçok araştırma aynı sonucu verdi. Bu yaş grubu içinde en tehlikeli olanlar ise hastalandıklarının bile farkında olmayan 'süper taşıyıcılar'! Eğer vaka sayısı artarsa, yasaklar gündeme gelirse bu sefer yaşlıları evde tutmak yerine, sadece 10-20 yaş arası gruba sokağa çıkma yasağı uygulamak mı gerekir acaba?

Sınava geç kalanlar derneği
Geç kaldıkları ya da belgelerini unuttukları için KPSS sınavına alınmayanlar yine haber oldu. Her sınavda bunlar yaşanıyor. 'Sınava geç kalanlar' diye bir dernek kurulmalı bence. Çünkü bazıları bütün yaşamlarını istikrarlı bir şekilde sorumsuzca yaşıyorlar!
Okuyucu ilgi gösterdiği için bu haberler yapılıyor aslında. Çünkü bu haberlerde son saniyede içeri girme ya da "Alın beni içeri" diyerek kapıyı yumruklama, ağlama gibi aksiyon ve dram yüklü anlar var.
Ve bu haberleri izleyenler "Aman ne olacak bir dakika geç kaldıysa ya da kimliğini unuttuysa... Alın içeri" diyor fakat bir dakika geç kalmaya göz yumulursa, devamı gelir, o bir dakika yarım saate çıkar!
Geç gelenlerin yarattığı panik ve gürültü yüzünden, sınava zamanında gelen, sabırla bekleyen adayların dikkatlerinin dağıldığını unutmayalım! Bir soru ile binlerce adayın önüne geçiyorsunuz!
Eğer adayların ciddi sorunları yoksa sınava sorumsuzlukları yüzünden geç kaldılarsa ya da kimliklerini unuttularsa sınava da girmesinler!

Kendini sev!
76 yaşındaki Nebahat Çehre, gençlik ve güzellik sırlarını paylaştı:
"Makyajını ne olursa olsun temizlemeden yatma. Ekmek ve hamur işini sabah öğünü dışında hiç kullanma. İçki içiyorsan günde sadece bir kadeh iç. Sigara hiç kullanma. Kırmızı et yerine balık tercih et. Acıkınca bol salata tüket. Kendini sev." Ve Adnan Ziyagil gibi bir damat bul kızına, sadece zenginliğe odaklan! Şaka bir yana Nebahat Hanım, hepsi bu kadar mı? Pahalı kremler, güzellik bakımları, lüks hayat vs. bunların hiç etkisi olmaz mı? Sihirli formüllerin büyük klişesi 'Kendini sev'i duygusal tonda söylemek yeterli mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA