Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hoş geldin Aşkın Nur Yengi!

Ünlü şarkıcı Aşkın Nur Yengi, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a verdiği röportajda, pandemi sürecinde Türkiye'nin çok iyi yönetildiğine işaret ederek, "Sık sık yurt dışına gittiğim için oralardaki sağlık sistemini de biliyorum. Türkiye dünyada bir numara" dedi ve anında sosyal medyada linç yedi.
Şaşırdık mı? Hayır. Özellikle Sabah okurları bu duruma hiç şaşırmamıştır. Çünkü Tuba'ya konuşup linç yemeyen kalmadı!
Sosyal medyada 'Bu sabah kimi linç etsek?' diye güne başlayan bir kitle var.

Bu kitle özellikle Tuba'nın röportajlarını heyecanla bekliyor. Muhalif haber siteleri bile her pazartesi Günaydın'daki röportajdan alıntı yaparak tıklanma sayısını artırma telaşına giriyor. Onlara göre bu hükümetin yaptığı her şey yanlış! Bir sanatçı hükümetin doğru yaptığı bir işten bahsetti mi vay haline! Anında tüm nefretlerini o sanatçıya kusuyorlar. O sanatçıyı itibarsızlaştırmak için tweet atıyorlar ve bu yaptıklarına da muhalefet diyorlar iyi mi!
Özetle sevgili Aşkın Nur Yengi, haksız yere linç edilenler kulübüne hoş geldin! Hiç üzülme, sosyal medyada yazılanları kaale bile alma. Çünkü doğruları söyledin. Türkiye'deki sağlık sisteminin pandemi sürecinde nasıl başarılı olduğunu sadece gurbetçiler değil, yabancılar bile görüp söylüyor. BBC gibi dünyaca ünlü kanallar bile bu başarıyla ilgili özel haber dosyaları hazırladılar.

Siz gidiyor muydunuz?
"İnsanları programa çağırıyoruz ama katılmamak için bize yalan söylüyorlar, 'Müziği bıraktım' diyorlar" diyen Demet Akalın'a, Alişan, "Bunu dedikten bir hafta sonra şarkı çıkaranlar var. Ayıp" şeklinde cevap verdi.
"Müziği bıraktım" diyen Teoman mıydı acaba? Canı sıkıldıkça bırakıyor da!

Evet, pandemi sürecinde stüdyoda konuk ağırlayarak program yapmak çok zor. Prime-time kuşağında yayınlanan programlar bile format değiştirmek, internet üzerinden canlı bağlantılarla yayın yapmak zorunda kalıyor. Yani bu Demet ve Alişan'a özel bir durum değil. Sanatçıların birbirlerine nazı geçer ama pandemi sürecinde çok gerekmedikçe kimse kimsenin programına gitmiyor!
Alişan ve Demet, yeni TV programlarına başlamadan önce kaç programa konuk oldular acaba? Ünlü ikiliyi empati kurmaya davet ediyorum: Kendileri bir sabah programına davet edilselerdi giderler miydi?

Domuz sandım vurdum!
Türkiye'de 2020'nin ilk 9 ayında dokuz kişi domuz sanılarak vuruldu. Vurulan dokuz kişiden altısı hayatını kaybederken üçü de ağır şekilde yaralandı. Yakınlarını vuranların ortak savunması ise, "Sesin geldiği yönde domuz olduğunu zannettik" oldu.
Aslında 'Domuz sandılar, vurdular' başlıklı çok haber okuyoruz. Avcıların son teknoloji tüfekleri ve iyi eğitimli köpekleri var ama arkadaşlarını vuruyorlar! Ülkede domuz kadar avcı vuruluyordur herhalde! Bu nasıl bir beceriksizliktir?
Domuz avlarında her yıl kaç kurban veriliyor acaba? Domuz avında cinayet işleyenler de var mıdır? Birini vuracaksan domuz avına götür, bahane hazır: "Domuz sandım, vurdum!"

Doğum günü şarkısı söylemeyin!
İsveçli bilim insanları "Pandemi sürecinde doğum günü şarkısı söylemeyin" uyarısında bulundu. Yüksek hızlı kameraların kullanıldığı araştırmaya göre, içinde 'B' ve 'P' harfi bulunan şarkıların daha çok damlacık yaydığı keşfedildi.
'Happy Birthday' (İyi ki doğdun) şarkısının söylenmesinin diğer şarkılara oranla daha fazla parçacık yayılımına neden olduğunu belirtiliyor.
Bu araştırmanın kime ne faydası olabilir? Türkçe söylediğinde 'B', 'P' harfleri geçmiyor zaten. Bizim açımızdan hiç sorun yok, dağılabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA