Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Turistik şehirler isyan etti!

Avrupa'dan 22 kent, Airbnb ve diğer kısa vadeli tatil kiralama platformlarına karşı katı kurallar getirilmesi için Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu. Bu şehirlerin arasında Paris, Barselona, Floransa ve Berlin gibi turizmde başı çekenlerin olması işin ciddiyetini ortaya koyuyor.
Bu 22 turistik şehir, söz konusu platformlar yüzünden emlak fiyatlarının arttığını, halkın da kiralık ev bulmakta zorlandığını ileri sürüyor.
Aslında bazı şehirler kısa kiralamalara sınırlama getirse de AB nezdinde bir yasal çerçeve oluşturulmadan Airbnb gibi şirketlerle mücadele etmenin mümkün olmayacağı düşünülüyor. Söz konusu şirketler ise ev kiralamadıklarını, sadece konut sahipleri ile kiracıları buluşturduklarını ileri sürüyor...

OTELLER ZARAR ETTİ
Önemli bir haber değil mi? Aslında bu kavga nedeni sadece kiraların artması değil, oteller ciddi müşteri kaybetti.
Benim aklıma ilk şu soru geldi: Kiralama platformları Türkiye'de neden tartışılmıyor?
Bu platformlar henüz Booking. com gibi otel ve seyahat acentelerini tehdit edecek boyutta değil. Türkiye'de turizm sektörü, genelde 'Her şey dahil' sisteminin olduğu büyük otel zincirleri üzerinden yürüdüğü için bu kiralama platformları şu an için ciddi müşteri kaybına neden olmuyor.
Bunda Türk halkının oturduğu evi yabancılara kiraya vermeye sıcak bakmaması da önemli rol oynuyor ama bu alışkanlık yavaş yavaş kırılıyor. Örneğin; koronavirüs salgınına kadar Beyoğlu'nda kiralama platformları aracılığıyla kiraya verilen evlerde patlama yaşanmıştı.

SALGIN DARBE VURDU
Airbnb; özünde UBER, Booking. com gibi müşteriyi, mal sahibi ya da hizmet verenle buluşturan, teknoloji yardımıyla çok az insan çalıştırılarak büyük kar elde eden bir platform. Covid-19 salgını kiralama platformlarına büyük darbe vurdu. İnsanların yabancıların evlerinde kalmaya alışması zaman alabilir ama turizmde de gelecek Airbnb gibi platformlarda. İnsanlar artık otellere vereceği paranın daha azıyla ev, oda ya da otelden daha konforlu büyük evler kiralamayı tercih ediyorlar.
Gelecekte kiralama platformları yüzünden Türkiye'de de kiralar anormal yükselebilir! Türkiye, bu platformlara karşı açılan davaları yakından takip etmeli!

20 kadınla flört!
Günaydın'dan Bülent Cankurt yazınca öğrendik; aynı anda 20 kadınla flört eden DJ Doğuş Çabakçor'u eşi Begüm Yücel tek celsede boşamış. Begüm Yücel, tesadüfen sekiz yıllık eşinin flört yazışmalarını görmesiyle aldatıldığını öğrenmiş. Fotoğraflara bakınca ne kadar modern ve güzel bir aileydiler oysa! Acaba Begüm Hanım 20 sayısına nasıl ulaştı? İlk flörtü öğrendikten sonra bir stalk ekibi mi kurdu? Bir hacker ya da dedektifle mi anlaştı? 20 flörtü belgelemek ciddi mesai gerektirir. Aynı anda 20 kızla flört etmek de iyi hafıza gerektirir, kim kimdir karıştırır insan!

Magandaya özel hizmet!

Bursa'da iki çocuk annesi Yasemin Erdem'in otomobiline saldırıp camları tekmeleyen 20 yaşındaki Osman T., kaputun üzerine çıkmış. İddiaya göre Osman T., aracıyla köpeğe çarpmaktan Yasemin Hanım'ı sorumlu tutuyormuş ama kaputtan inmemiş! Yasemin Hanım da onu 2 kilometre uzaktaki emniyete kadar götürmüş. Osman T., yol boyunca yere düşmüş ama inatla tekrar kaputa çıkmış. Yani kendi hayatını bilinçli bir şekilde tehlikeye atmış! Osman T., 2 kilometre boyunca kaputun üzerinde seyahat etmiş! Görüntüler Feminist Film festivalinde ödül alacak kadar komik. Sonunda bir maganda hak ettiği muameleyi gördü! Helal olsun Yasemin Hanım'a.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA