Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kardashian’ı kendi haline bırakın!

ABD'li TV yıldızı Kim Kardashian, Azerbaycan- Ermenistan sınırındaki çatışmaya ilişkin sosyal medya hesabından küstah bir paylaşımda bulundu, "Türkiye silah ve savaşçı göndermemesi konusunda uyarılmalı" dedi.
Poposuyla şöhreti yakalayan, izleyici kitlesi genelde eğitim seviyesi düşük ABD'liler olan bu reality-show yıldızı tepkiyi hak ediyor ama ona sosyal medyadan karşılık vermek, dalga geçmek ne kadar doğru tartışılır!

Kardashian, Ermeni asıllı olduğu için doğal olarak soydaşlarının lehine algı yürütüyor. Aslında sosyal medyadan Kardashian'a tepki göstermek onun paylaşımlarının 'TT' olmasına, daha çok insana ulaşmasına neden oluyor!
Çünkü dalga geçtiğimiz Kardashian'ın sosyal medyada 187 milyon takipçisi var! Ermeniler arasında en çok insana ulaşma gücü ona ait. ABD'li ünlüleri etkileme potansiyeli de fazla. Kadın tek başına lobi! Eğitimsiz Amerikalıları yönlendirme gücü çok fazla. O yüzden bence Kardashian'a sosyal medyada karşılık vermek daha tehlikeli, onu ciddiye almamak daha akıllıca!

Akademisyenlerin hiç mi suçu yok?
Van ve Hakkari'de gerçekleştirilen 'siber dolandırıcılık' operasyonunda dört kişi gözaltına alındı. Şebeke, akademik unvan sahibi 50 kişiyi makalelerini uluslararası bilimsel sitelerde yayınlanma vaadiyle dolandırıp, 1 milyon TL topladı.
Peki, bu şebekeye parayla makalesini yayınlatmaya çalışan, sahtecilik yapan mağdur mu oluyor şimdi? Dolandırıcılar, dolandırıcıları dolandırmış aslında!
Bu haber, buzdağının görünen kısmı sadece! Yıllardır birçok akademisyenin parayla makale yayınlattığı, yayınladıkları makalelerin çoğunun çalıntı fikirlerle dolu olduğu biliniyor, konuşuluyor aslında!
YÖK'ün 2019-2020 dönemine dair yayınladığı istatistiklerine göre ülkemizde tam 174 bin 494 akademisyen var. Akademisyenlerin 28 bin 514'ü profesör, 16 bin 664'ü doçent. Ülkemiz profesör ve doçent cenneti ama bilimsel araştırma sayısı çok az. Çünkü haberdeki gibi sahte makale yayınlatanların sayısı fazla.
Bulunduğu yeri hak etmeyen, sahtecilikle kariyerinde yükselen birçok profesör var! Son bilimsel yayınlarını doçentliğin ilk yıllarında yapan, sonra da yan gelip yatan yüzlerce profesör var!
Bu akademisyenlerle konuştuğunuzda da eğitim kalitesinden en çok onlar yakınır! Üniversitelerimizin eskiden militan yetiştirme yurduna dönüşmesinde de bu kalitesiz bilim insanlarının payı büyüktü! Onlar yüzünden üniversitelerimizde yıllarca bilimsel araştırma yerine siyaset yapıldı!

Tersine göç
Kuşadası'na giden yerli turistlerin çoğu dönmeyip ilçeye yerleşti. İlçenin 117 bin olan nüfusu 424 bine çıkarak 35 ili geride bıraktı. Ege ve Akdeniz'deki birçok turistik bölgede durum aynı. Büyük şehirlerde yaşamak koronavirüse yakalanma ihtimalini artırıyor. İmkanı olan da turistik bölgedeki yazlığında kalıyor. Salgın büyük şehirlerin kalabalığından, stresinden kaçmak isteyenler için de bahane oldu aslında. Salgın artarak devam ederse, terse göç trend olabilir!

Maganda özgüveni!

Metrobüste hem maske takmayan, hem de sigara içen bu magandanın görüntülerini izleyince, rahat tavırlarına ve özgüvenine şaşırdım. Sanki adam evinin balkonunda oturup sigarasını içiyor, bir çayı eksik! Aslında kendisine bir kurban arıyor. Keşke birisi bana kızsa da onu dövsem, hatta bıçaklasam diye de düşünüyor olabilir. Bu magandalara itiraz eden ya da kavgalarını ayırmaya çalışıp hayatını kaybedenlere dair çok haber okuduk. İşte böyle tiplerden yolda, trafikte vs. her yerde uzak durun. Polisi arayın yeter!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA